SPANU, Carlo
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 2.586
EU - Europa 1.629
AS - Asia 667
AF - Africa 11
SA - Sud America 10
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 7
OC - Oceania 5
Totale 4.915
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 2.572
UA - Ucraina 499
CN - Cina 491
IT - Italia 436
DE - Germania 179
FR - Francia 175
SE - Svezia 121
SG - Singapore 89
GB - Regno Unito 69
FI - Finlandia 57
BE - Belgio 37
TR - Turchia 28
KR - Corea 24
IR - Iran 11
BR - Brasile 10
CA - Canada 10
EG - Egitto 10
IN - India 9
CZ - Repubblica Ceca 8
RO - Romania 8
EU - Europa 7
JP - Giappone 6
MT - Malta 6
AU - Australia 5
NL - Olanda 5
DK - Danimarca 3
PL - Polonia 3
BG - Bulgaria 2
CH - Svizzera 2
HK - Hong Kong 2
LU - Lussemburgo 2
MX - Messico 2
RS - Serbia 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
AE - Emirati Arabi Uniti 1
AT - Austria 1
BY - Bielorussia 1
EE - Estonia 1
ES - Italia 1
HR - Croazia 1
HU - Ungheria 1
ID - Indonesia 1
IE - Irlanda 1
IS - Islanda 1
KW - Kuwait 1
LA - Repubblica Popolare Democratica del Laos 1
LB - Libano 1
LV - Lettonia 1
MD - Moldavia 1
MS - Montserrat 1
MU - Mauritius 1
NO - Norvegia 1
PT - Portogallo 1
RU - Federazione Russa 1
SA - Arabia Saudita 1
TH - Thailandia 1
TT - Trinidad e Tobago 1
Totale 4.915
Città #
Chandler 657
Jacksonville 309
New York 244
Princeton 210
Ann Arbor 193
Nanjing 131
Sassari 124
Wilmington 99
Dearborn 84
Singapore 54
Boardman 50
Beijing 45
Nanchang 43
Shenyang 40
Brussels 37
Changsha 36
Jiaxing 29
Woodbridge 26
Tianjin 25
Mountain View 24
Seoul 24
Hebei 23
Zhengzhou 23
Ashburn 22
Izmir 22
Jinan 20
Norwalk 17
San Mateo 17
Hangzhou 15
Cagliari 12
Castelfranco Emilia 12
Milan 11
Ningbo 11
San Francisco 11
Taizhou 11
Kunming 10
Ardabil 9
Arsiero 9
Capoterra 9
Grugliasco 9
Nuoro 9
Andover 8
Augusta 8
Brno 8
Quartu Sant'elena 8
Toronto 8
Falls Church 7
Brecon 6
Guangzhou 6
Melita 6
Helsinki 5
Città Di Castello 4
Dallas 4
Fuzhou 4
Lanzhou 4
Marrùbiu 4
Padova 4
Paris 4
Redwood City 4
Sestu 4
Alghero 3
Auburn Hills 3
Bologna 3
Los Angeles 3
Melito Di Napoli 3
Monmouth Junction 3
Monreale 3
Parma 3
Rome 3
Trebaseleghe 3
Amsterdam 2
Belgrade 2
Bratislava 2
Canberra 2
Capannori 2
Carmignano Di Brenta 2
Carpino 2
Central 2
Chions 2
Copenhagen 2
Downers Grove 2
Florence 2
Galati 2
Haikou 2
Hanover 2
Hefei 2
Leawood 2
Macomer 2
Melbourne 2
Mumbai 2
Muros 2
Noicattaro 2
Pavia 2
Pisa 2
San Benedetto del Tronto 2
Sanluri 2
Sivas 2
São Paulo 2
Adliswil 1
Albiate 1
Totale 2.960
Nome #
A survey on Aflatoxin M1 content in sheep and goat milk produced in Sardinia Region, Italy (2005-2013) 93
Comparison of post-lethality thermal treatment conditions on the reduction of Listeria monocytogenes and sensory properties of vacuum packed ricotta salata cheese 89
Composizione acidica del grasso del latte di capre primipare di razza Sarda e Maltese tenute nelle stesse condizioni di allevamento semi estensivo 88
Antibiotic resistance of Vibrio species isolated from Sparus aurata reared in Italian mariculture 86
Multidrug resistant and Methicillin Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) isolated from raw sheep’s milk 83
Listeria monocytogenes growth potential in Ricotta salata cheese 82
Valutazione delle contaminazioni microbiologiche rilevanti per la sicurezza alimentare in stabilimenti di produzione di formaggi ovini della Sardegna 79
Antibiotic Resistance in Staphylococcus aureus and Coagulase Negative Staphylococci Isolated from Goats with Subclinical Mastitis 77
Evoluzione del profilo microbico di ricotte salate intere nel corso della shelf-life 76
POSTOPERATIONAL AND PREOPERATIONAL Listeria monocytogenes CONTAMINATION IN TWO SHEEP’S MILK CHEESE-MAKING PLANTS ENVIRONMENT 76
Shelf life evaluation of ricotta fresca sheep cheese in modified atmosphere packaging 76
Conservabilità della ricotta salata e affumicata confezionata in atmosfera modificata 74
Studio del livello di contaminazione ambientale da Listeria spp in Salumifici della Regione Sardegna 73
Prevalenza e profilo di virulenza di Y. enterocolitica isolata dal latte crudo ovino e caprino e da campioni ambientali in caseificio: dati preliminari 73
Studio del potenziale invasivo di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da alimenti pronti al consumo reperibili in commercio 72
Presenza di Anisakis spp (Nematoda: Anisakidae) in pesci atlantici e mediterranei commercializzati in Sardegna 70
Definizione di un processo di produzione di formaggio e di ricotta a base di latte crudo di pecora senza lattosio 68
Contenuto in cellule somatiche nel latte di capre primipare di razza Sarda e Maltese 68
Occurrence and traceability of Listeria monocytogenes strains isolated from sheep’s milk cheese-making plants environment 66
Valutazione del livello di contaminazione da Listeria monocytogenes e Listeria spp. in Ready-To-Eat sandwiches commercializzati in distributori automatici di differenti strutture ospedaliere 66
Using protective cultures to control Pseudomonas spp contamination in Ricotta fresca cheese 65
Antibiotic Resistance Traits and Molecular Subtyping of Staphylococcus aureus Isolated from Raw Sheep Milk Cheese 65
Strategie di sorveglianza attiva e networking per il controllo delle infezioni da L. monocytogenes 65
Prevalenza e tracciabilità di Salmonella spp. in cinque salumifici della Sardegna 63
Antibiotic resistance of Aeromonas ssp. strains isolated from Sparus aurata reared in Italian mariculture farms 62
A case of Listeria monocytogenes ST-219 meningo-encephalitis 62
Production of farmstead lactose-free Pecorino di Osilo and ricotta cheeses from sheep’s milk 62
Performance produttive di capre primipare di razza Sarda e Maltese tenute nelle stesse condizioni 61
Contaminazione crociata di alimenti: caso clinico di meningoencefalite da L. monocytogenes 60
DETERMINATION OF AFLATOXIN M1 IN LONG-RIPENED PECORINO ROMANO, GRANA PADANO AND PARMIGIANO REGGIANO CHEESES 59
Post-lethality water bath treatments to control Listeria monocytogenes in vacuum packed Ricotta salata wedeges 59
Contaminazione ambientale da Listeria monocytogenes in caseifici ovini industriali 58
Evaluation of a post-lethality treatment against Listeria monocytogenes on Ricotta salata cheese 58
Occurrence of nematodes of the genus Anisakis in mediterranean and atlantic fish marketed in Sardinia 57
Linee Guida, Il Suino di Razza Sarda: allevamento e prodotti da salumeria 57
Inactivation of Listeria monocytogenes using water bath heat treatment in vacuum packed ricotta salata cheese wedges 57
Prevalenza e identificazione di Vibrio spp. in orate di allevamento 56
Monitoraggio del contenuto di Aflatossina M1 nel latte di pecora e di capra in Sardegna (2005-2013) 56
Determinazione dell’aflatossina M1 nel latte e nei formaggi ovini 56
Use of Carnobacterium spp protective culture in MAP packed Ricotta fresca cheese to control Pseudomonas spp 56
Antibiotico resistenza di ceppi di S. aureus isolati da latte di capra allevata in Sardegna 56
Testing commercial biopreservative against spoilage microorganisms in MAP packed Ricotta fresca cheese 55
Hygienic and sensory quality factors affecting the shelf-life of Fruhe (Casu axedu) traditional Sardinian fresh cheese 55
Studio del profilo degli acidi grassi del latte di capra alimentare 52
Evolution of the microbiological profile of vacuum-packed ricotta salata cheese during shelf-life 51
Occurrence and traceability of salmonella spp. In five sardinian fermented sausage facilities 51
Prevalence, bio/serotyping and antibiotic resistance of Yersinia enterocolitica detected in finishing pigs at slaughter in Sardinia 50
Prevalence, serotypes and antibiotic resistance of Salmonella enterica isolated from quail carcasses and quail meat preparations 50
Listeria spp. and Listeria monocytogenes contamination in ready-to-eat sandwiches collected from vending machines 49
SALMONELLA PREVALENCE AND CARCASS HYGIENE OF WILD BOARS FROM ASINARA NATIONAL PARK 49
Arcobacter butzleri in sheep ricotta cheese at retail and related sources of contamination at the industrial dairy plant 48
Sporeforming bacterial pathogens in ready-to-eat dairy products 48
Ultrasonic Assessment of Teat Tissue Congestion 47
Prevalenza di Staphylococcus aureus in formaggi ovini a latte crudo e profilo enterotossigenico 47
Il challenge test microbiologico per Listeria monocytogenes in alimenti pronti al consumo: un approccio pratico 47
Prevalenza e identificazione di Vibrio spp. in orate di allevamento 46
Impact of intramammary antimicrobial dry treatment and teat sanitation on somatic cell count and intramammary infection in dairy ewes 45
Occurrence and behavior of Bacillus cereus in naturally contaminated ricotta salata cheese during refrigerated storage 43
Occurrence, Characterization, and Antimicrobial Susceptibility of Salmonella enterica in Slaughtered Pigs in Sardinia 43
Definizione del cut-off epidemiologico per la valutazione dell’antibiotico resistenza di Staphylococcus aureus nella produzione del latte di pecora 42
Listeria monocytogenes contamination in dairy plants: evaluation of Listeria monocytogenes environmental contamination in two cheese-making plants using sheep milk 41
Prevalenza di Staphylococcus aureus in formaggi ovini al latte crudo e profilo enterotossigenico 41
Valutazione della possibilità di estendere la shelf life della salsiccia sarda confezionata sottovuoto 41
Prevalence, bioserotyping and antibiotic resistance of pathogenic Yersinia enterocolitica detected in pigs at slaughter in Sardinia 40
Fattori di qualità igienica e sensoriale che influenzano la shelf-life del formaggio fresco tradizionale Fruhe (Casu axedu) della Sardegna 40
Virulence factors and genetic variability of Staphylococcus aureus strains isolated from raw sheep's milk cheese 40
Listeria monocytogenes growth potential in Ricotta Salata cheese. 40
Listeria monocytogenes environmental sampling program in ready-to-eat processing facilities: A practical approach 39
Valutazione della shelf-life in ricotta fresca ovina confezionata in atmosfera protettiva 39
Epidemiology and Production Effects of subclinical mastitis in a milking sheep flock in Wisconsin 38
Population Structure of Staphylococcus aureus Isolated from Bulk Tank Goat’s Milk 38
Tracing Listeria monocytogenes isolates from ewe’s dairy plants in Sardinia 36
Effect of Dry Treatment on Mastitis in Dairy Sheep 36
Whole-genome sequencing analysis of highly prevalent Salmonella serovars in wild boars from a national park in Sardinia 35
Profilo degli acidi grassi polinsaturi nel latte di capre di razza maltese e sarda 34
Testing commercial biopreservative and bioprotective cultures to enhance MAP packed fresh sheep ricotta cheese shelf-life 34
Microbiological and physicochemical properties of smoked ricotta cheese during refrigeration and temperature abuse storage 34
PCDDs, PCDFs e Dioxin Like-PCBs nel latte ovino in Sardegna 32
Prevalence and characterization of Y. enterocolitica detected from sheep and goat raw milk and cheese making plants 32
Understanding the influence of machine milking on teat defence mechanism 31
Salmonella in wild boars from Asinara national park: serovars, animicrobial resistance and molecular characterization 30
Association between Escherichia coli and Salmonella spp. food safety criteria in live bivalve molluscs from wholesale and retail markets 30
Performance of the Direct Cell Counter on ovine milk samples 29
DETERMINAZIONE DELL’AFLATOSSINA M1 NEL LATTE E NEI FORMAGGI OVINI 29
Levels of PCDDs, PCDFs and dioxin-like PCBs in sheep milk collected in Sardinia, Italy 29
Microbiological challenge testing for Listeria monocytogenes in ready-to-eat food: a practical approach 28
Valutazione delle contaminazioni ambientali da Listeria monocytogenes in due caseifici ovini della Sardegna 28
Can Protective Cultures improve sheep's milk cheeses safety? 27
Levels and congener profiles of polychlorinated dibenzo-p-dioxins (PCDDs), polychlorinated dibenzofurans (PCDFs) and polychlorinated biphenyls (PCBs) in sheep milk from an industrialised area of Sardinia, Italy 26
Detection of Arcobacter spp. in environmental and food samples collected in industrial and artisanal sheep's milk cheese-making plants 26
Occurrence of Listeria spp. and l. monocytogenes in industrial and farmstead sheep’s cheese-making plants. 26
Listeria monocytogenes enumeration in ricotta cheese marketed in Botucatu, São Paulo, Brazil 26
Compliance with food safety criterion for Escherichia coli on live bivalve molluscs market in Sardinia (Italy) 26
Microbiological quality of ricotta cheese marketed in Botucatu, São Paulo, Brazil. 26
Survey on the fatty acid profile of fluid goat milk 25
Determinazione del tasso massimo di crescita di Listeria monocytogenes in ricotte salate ovine porzionate 23
PCDDs, PCDFs e Dioxin-like PCBs nel latte ovino in Sardegna 23
Detection, virulence genes and antimicrobial resistance of Yersinia enterocolitica in sheep and goat raw milk 22
Testing a commercial β-galactosidase for the production of lactose-free goat’s milk yogurt 22
Antibiotic resistance inStaphylococcus aureus and coagulase negative Staphylococci isolated from goats with subclinical mastitis 21
Totale 4.966
Categoria #
all - tutte 23.948
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 23.948


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020773 0 0 59 17 113 75 181 39 100 61 106 22
2020/2021841 111 7 120 21 88 30 98 11 128 118 85 24
2021/2022667 94 38 12 19 13 23 21 58 51 39 88 211
2022/20231.231 122 121 35 215 109 188 3 142 198 10 47 41
2023/2024554 56 32 7 17 37 243 0 26 0 6 39 91
2024/202563 31 32 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 5.124