MELONI, Domenico
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 5.926
AS - Asia 3.743
SA - Sud America 2.578
EU - Europa 2.463
AF - Africa 140
OC - Oceania 16
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 11
Totale 14.877
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.741
BR - Brasile 2.307
SG - Singapore 1.583
CN - Cina 1.207
UA - Ucraina 818
IT - Italia 529
DE - Germania 367
HK - Hong Kong 277
VN - Vietnam 226
SE - Svezia 175
FI - Finlandia 133
AR - Argentina 99
GB - Regno Unito 95
CA - Canada 80
FR - Francia 80
TR - Turchia 73
MX - Messico 70
RU - Federazione Russa 66
BD - Bangladesh 57
EC - Ecuador 55
IN - India 45
IQ - Iraq 41
ZA - Sudafrica 41
BE - Belgio 31
CO - Colombia 30
PK - Pakistan 30
ES - Italia 28
MA - Marocco 27
VE - Venezuela 27
UZ - Uzbekistan 26
ID - Indonesia 24
KR - Corea 22
PL - Polonia 21
KE - Kenya 18
PY - Paraguay 18
JO - Giordania 17
CZ - Repubblica Ceca 16
JP - Giappone 16
NL - Olanda 16
UY - Uruguay 16
AU - Australia 15
LT - Lituania 15
PE - Perù 13
AE - Emirati Arabi Uniti 11
IR - Iran 11
TN - Tunisia 11
AL - Albania 10
EG - Egitto 10
CL - Cile 9
DO - Repubblica Dominicana 9
KZ - Kazakistan 9
PH - Filippine 9
AT - Austria 8
AZ - Azerbaigian 8
DZ - Algeria 8
HN - Honduras 7
IL - Israele 7
BG - Bulgaria 6
EU - Europa 6
NP - Nepal 6
OM - Oman 6
AO - Angola 5
GA - Gabon 5
IE - Irlanda 5
MD - Moldavia 5
RO - Romania 5
RS - Serbia 5
SN - Senegal 5
BA - Bosnia-Erzegovina 4
BO - Bolivia 4
CR - Costa Rica 4
DK - Danimarca 4
JM - Giamaica 4
KG - Kirghizistan 4
KW - Kuwait 4
PA - Panama 4
PT - Portogallo 4
SA - Arabia Saudita 4
XK - ???statistics.table.value.countryCode.XK??? 4
BN - Brunei Darussalam 3
BY - Bielorussia 3
GT - Guatemala 3
AM - Armenia 2
BH - Bahrain 2
CG - Congo 2
CI - Costa d'Avorio 2
CY - Cipro 2
ET - Etiopia 2
GE - Georgia 2
HR - Croazia 2
LB - Libano 2
MK - Macedonia 2
NO - Norvegia 2
PS - Palestinian Territory 2
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 1
BS - Bahamas 1
BW - Botswana 1
CH - Svizzera 1
GR - Grecia 1
HU - Ungheria 1
Totale 14.860
Città #
Dallas 1.954
Chandler 887
Singapore 834
Jacksonville 494
Princeton 286
Beijing 279
Hong Kong 269
Ashburn 219
Nanjing 201
São Paulo 167
Dearborn 142
Wilmington 109
New York 107
Shanghai 106
Ann Arbor 88
Ho Chi Minh City 88
Sassari 80
Nanchang 78
Los Angeles 68
Rio de Janeiro 67
Cagliari 63
Belo Horizonte 59
Shenyang 55
Munich 53
Boardman 50
Hanoi 50
Curitiba 47
Hebei 47
Tianjin 46
Changsha 45
Toronto 42
Brasília 40
Santa Clara 39
Jiaxing 37
Woodbridge 36
Brussels 31
Rome 27
Campinas 25
London 25
San Francisco 25
Jinan 24
Tashkent 24
Porto Alegre 23
Hangzhou 22
Kunming 22
Ningbo 22
Seoul 22
Zhengzhou 22
Baghdad 21
Milan 21
Guayaquil 20
Naples 20
Salvador 20
Uberlândia 20
Goiânia 19
Johannesburg 19
Sorocaba 19
Warsaw 19
Andover 18
Guarulhos 18
Amman 17
Montreal 17
Caxias do Sul 16
Osasco 16
Cape Town 15
Helsinki 15
Nairobi 15
Recife 15
Betim 14
Buffalo 14
Campo Grande 14
Fortaleza 14
Istanbul 14
Norwalk 14
Ribeirão Preto 14
Brno 13
Denver 13
Frankfurt am Main 13
Guangzhou 13
Joinville 13
Lahore 13
Montevideo 13
Orem 13
Quito 13
Stockholm 13
Tokyo 13
Boston 12
Juiz de Fora 12
Manaus 12
Santo André 12
São Bernardo do Campo 12
Taizhou 12
Turin 12
Bogotá 11
Brooklyn 11
Dhaka 11
Piracicaba 11
Poplar 11
Ribeirão das Neves 11
Seattle 11
Totale 8.308
Nome #
“Produzione di “Casu Marzu” in condizioni controllate: valutazione dell’effetto della colonizzazione da Piophila casei sulle caratteristiche microbiologiche e chimiche dei formaggi” 287
Applicazione del texture profile analysis (TPA)test nella definizione delle proprietà reologiche del prosciutto di pecora Sarda 163
Histopathological evaluation of gonadal anomalies in Mugilidae species as a potential indicator of endocrine disruptor’s presence in Sardinian lagoons. 157
Detection of genes encoding for virulence and adherence factors in Escherichia coli isolated in slaughtered Sarda breed sheep 151
Bacteriological and viral investigation combined with determination of phytoplankton and algal biotoxins in mussels and water from a Mediterranean coastal lagoon 148
Applicazione del metodo colorimetrico per il riconoscimento delle frodi della polpa di riccio di mare 144
Automated EcoRI Ribotyping of Listeria Monocytogenes Strains Isolated From Retail RTE Foods In Sardinia (Italy) 142
Confronto tra il profilo microbiologico di prosciutti di pecora con osso e senza 137
Clonal relationship among Vibrio parahaemolyticus isolated from Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) and grooved carpet shells (Ruditapes decussatus) harvested in Sardinia (Italy) 136
Occurrence, seasonal distribution and molecular characterization of V. vulnificus, V. cholerae and V. parahaemolyticus in shellfish (Mytilus galloprovincialis and Ruditapes decussatus) collected in Sardinia (Italy) 134
Caratteristiche microbiologiche della salsiccia sarda stagionata prodotta in stabilimenti artigianali ed industriali 134
Caratterizzazione di E.coli patogeni isolati in matrici ovine 133
Preliminary results on bacteriological and viral investigation combined with phytoplankton and algal biotoxins from a coastal lagoon in the western Mediterranean (Sardinia, Italy) 131
Dinamica dei parametri chimico-fisici e caratteristiche reologiche di Prosciutti di capra Sarda e Maltese 130
“Characterization of Sarda sheep carcasses used in the processing of meat products” 129
Evaluation of purification systems for E. coli, Salmonella Spp. and Vibrio Spp. in mussels (Mytilus galloprovincialis) from the Olbia gulf (Sardinia, Italy) 129
Segnalazione della presenza del calamaro diamante (Thysanoteuthis rhombus) nella costa nord-occidentale della Sardegna Rilievi morfometrici e problematiche relative alla sua commercializzazione 126
Consumer perceptions on food safety, quality, health and welfare of European lobsters (Homarus gammarus) marketed alive 126
Determinazione della presenza di metalli pesanti in molluschi bivalvi raccolti in sistemi lagunari della Sardegna ad elevato valore naturalistico 126
A rapid colorimetric method reveals fraudulent substitutions in Sea urchin roe marketed in Sardinia (Italy) 125
A review on the use of vermiculite-based feed additives as possible control strategy for the reduction of environmental pollution from swine farming 124
Antibiotic resistance genes and multiple antibiotic resistance in Salmonella spp isolated from slaughtered pigs 124
Hygienic and commercial issues related to sea cucumber illegal fishing and processing in the Mediterranean: a case study on over-exploitation in Italy between 2015 and 2017 120
A case-study on compliance to the EU new requirements for the labelling of fisheries and aquaculture products reveals difficulties in implementing Regulation (EU) n.1379/2013 in some large-scale retail stores in Sardinia (Italy) 120
"Aspetti biologici, note igienico-sanitarie e commerciali del riccio di mare Paracentrotus lividus (Lamarck, 1816) nella Costa Nord-Occidentale della Regione Sardegna” 119
Application of PFGE typing to trace the routes of Listeria monocytogenes contamination in “Salsiccia Sarda” processing plants: preliminary results 119
Allarme Listeria 118
A case study on the labeling of bottarga produced in Sardinia from ovaries of grey mullets (Mugil cephalus and Mugil capurrii) caught in Eastern Central Atlantic coasts. 115
Presence of Listeria monocytogenes in mediterranean-style dry fermented sausages 113
"Listeria monocytogenes in RTE foods marketed in Italy: prevalence and automated EcoRI ribotyping of the isolates" 113
Preliminary results on microplastics in bred bivalve mollusks from a coastal lagoon of Sardinia (Italy) 113
Isolamento di sierotipi di Salmonella spp. in suini macellati in Sardegna 112
"Sierotipizzazione e valutazione della sensibilità agli antibiotici di stipiti di Salmonella spp. isolati da carni suine al macello" 112
Evaluation of short purification cycles in naturally contaminated Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) harvested in Sardinia (Italy) 110
Tipizzazione mediante riboprinting di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da alimenti ready to eat 110
Determination of Salmonella spp., E. coli VTEC, Vibrio spp., and Norovirus GI-GII in Bivalve Molluscs Collected from Growing Natural Beds in Sardinia (Italy) 109
Tipizzazione mediante ribotyping e PFGE di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da alimenti 107
Valutazione sensoriale di una ricetta per la produzione industriale di “Salsiccia Sarda” finalizzata all’esclusione dell’allergene latte 107
Evaluation of food safety criteria in Cerastoderma spp. and Venerupis decussatus collected in Sardinia (Italy). 107
The bivalve Ruditapes decussatus: A biomonitor of trace elements pollution in Sardinian coastal lagoons (Italy) 106
Investigation on the effects of vermiculite-based feed additives on ammonia and nitrate emission from pig slurry and pig growth performances 105
Occurrence of trace elements in Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) from an experimental pilot farm in the Calich Lagoon (Sardinia, Italy) 105
Seasonal accumulation of trace elements in native Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) collected in a Sardinian coastal lagoon (Italy) 104
“Strategie di controllo del contenuto in cellule somatiche nel latte ovino” 102
Prevalenza e tracciabilità di Listeria monocytogenes in macelli suini della Sardegna 102
Effetti del rame monovalente sui biomarkers di stress ossidativo nella vongola verace autoctona Ruditapes decussatus 101
Epidemiology of Listeria monocytogenes in RTE fermented meat and smoked fish products 101
“Valutazione della sensibilità agli antibiotici e ricerca dei geni di resistenza in ceppi di Salmonella isolati in macelli suini” 101
Hygienic assessment of sheep carcasses at slaughterhouses by destructive and non destructive sampling methods 100
Valutazione della shelf-life di carni bovine Halal sezionate e macinate 99
Indagine preliminare sull’accumulo di metalli pesanti nella vongola verace autoctona Ruditapes decussatus in alcune zone umide della Sardegna. 99
"Prevalenza di E.coli vero citotossici in ovini macellati in Sardegna: risultati preliminari" 99
Valutazione dei parametri di sicurezza alimentare in Tapes decussatus e Cerastoderma spp. provenienti dal banco naturale della laguna di Corru S’Ittiri (OR) 99
Caratterizzazione del prosciutto di capra di razza Sarda 98
Mislabeling and species substitution in fishery products retailed in Sardinia (Italy) between 2009 and 2014 97
“La filiera corta in Sardegna: forme di associazionismo tra produttori primari e consumatori finali” 97
Presence of pathogenic vibrios in Mediterranean mussels and Grooved carpet shells collected in three coastal areas of Sardinia (Italy) 97
Seasonal variability of trace elements bioaccumulation in Pacific Oyster (Cassostrea gigas) from an experimental pilot farm in the Calich Lagoon (Sardinia Italy) 97
“Identificazione molecolare di Stafilococchi coagulasi negativi isolati in Salsiccia Sarda stagionata” 96
“Caratteri organolettici e di composizione delle carni bovine di razze rustiche della Sardegna” 96
“Listeria monocytogenes in five Sardinian swine slaughterhouses: Prevalence, Serotype and Genotype Characterization” 96
Occurence of the protozoan Perkinsus spp. in wild Grooved carpet shell Ruditapes decussatus collected from Sardinia coastal environments (Italy) 96
Prevalence and molecular characterization of Listeria monocytogenes in two Sardinian shellfish depuration facilities 96
A Year of Bio-Monitoring (2021): Presence of Algae of the Genus Alexandrium, Dinophysis, Prorocentrum and Non-Compliance for Paralytic Toxins and Lipophilic Toxins in Bivalve Mollusks Bred in Sardinia (W Mediterranean Sea) 95
Controllo delle lesioni di interesse ispettivo da parassiti ittici non zoonosici nella Rana pescatrice orientale Lophius litulon (Jordan, 1902) 94
Northward spread of the parrotfish Sparisoma cretense (Tele-ostei: Scaridae) in the Mediterranean Sea: an update on current distribution with two new records from Sardinia 94
Inspection and control of Mediterranean fishery products and live bivalve mollusks 93
Use of Multi-Locus Sequencing Typing (MLST) as identification method for Listeria monocytogenes -a review-. 93
Sources and tracking of Listeria monocytogenes in a cold-smoked processing plant 92
Efficacia della depurazione sulla sicurezza di mitili (Mytilus galloprovincialis) allevati nel golfo di Olbia 92
Etichettatura e commercializzazione al dettaglio dei molluschi bivalvi e gasteropodi: indagine sui mercati della Sardegna nel periodo 2009-2014 92
Retail stores policies for marketing of lobsters in Sardinia (Italy) as influenced by different practices related to animal welfare and product quality 92
Effects of vermiculite-based additives on macroscopic lung lesions, carcass traits and meat quality in finishing pigs 91
High Hydrostatic Pressures (HHP) processing technology as a novel control method of Listeria monocytogenes occurrence in Mediterranean-style dry fermented sausages 91
Longitudinal study on seasonal variation of marine biotoxins and related harmful algae in Bivalve Mollusks bred in Sardinia (Italy, W mediterranean sea) from 2015 to 2020 and assessment of potential public health risks 91
Preliminary assessment of trace elements in Mytilus galloprovincialis from a coastal lagoon in Sardinia (Italy) 89
Enumeration of Escherichia coli and determination of Salmonella spp. and verotoxigenic Escherichia coli (VTEC) in shellfish (Mytilus galloprovincialis and Ruditapes decussatus) harvested in Sardinia (Italy) 89
Indagine sulla prevalenza di L. monocytogenes e sui siti di contaminazione in caseifici ovini 88
Presence and molecular characterization of the major serovars of Listeria monocytogenes in ten Sardinian fermented sausage processing plants 88
Fonti di contaminazione e tracciabilità di Salmonella spp. in macelli suini 88
“Profilo di patogenicità e capacità di produzione di biofilm in ceppi di Listeria monocytogenes isolati da ambienti ed alimenti” 87
Profilo fenotipico e identificazione mediante PCR MULTIPLEX di Staphylococcus spp., isolati da Salsiccia Sarda stagionata” 87
Occurrence of silver-cheeked toadfish Lagocephalus sceleratus (Tetraodontiformes: Tetraodontidae) and tetrodotoxins in the Mediterranean Sea: Implications for the Italian fishing sector? 86
Problematiche igienico-sanitarie e commerciali legate alla pesca illegale del cetriolo di mare nelle coste della Regione Sardegna 86
Valutazione della sicurezza del processo tecnologico di paste filate stagionate prodotte in Sardegna 86
Indagine epidemiologica e profilo di patogenicità di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da prodotti della pesca ready to eat 86
The biofilm formation ability of Listeria monocytogenes isolated from meat, poultry, fish and processing plant environments is related to serotype and pathogenic profile of the strain 86
Prevalence of Listeria monocytogenes in Sheep’s Cheese-processing Plants 85
Shelf-life of Halal fresh and minced beef meat packaged under modified atmosphere 85
Salmonella spp in organi e carcasse suini e in ambienti di macellazione: risultati e preliminari 85
Molecular and biochemical identification of Staphylococcus spp. from ripened Salsiccia Sarda 85
Valutazione di carcasse di ovini adulti di razza sarda destinate alla trasformazione in prodotti di salumeria. 85
Profilo microbiologico di vongole veraci (Ruditapes decussatus) allevate in Sardegna 84
Molecular characterization of L. monocytogenes isolated from ready-to-eat seafood in italy 83
On the occurrence of the Blue Crab Callinectes sapidus (Rathbun 1896) in Sardinian coastal habitats (Italy): a present threat or a future resource for the regional fishery sector?” 83
Valutazione del livello formativo degli alimentaristi della ristorazione pubblica della Sardegna 83
Microrganismi agenti di zoonosi e indicatori di igiene del processo in carcasse ovine al macello 82
Prevalence and Molecular Typing of Listeria monocytogenes in Ready to Eat Meat Products and in the Processing Plants 82
New Mediterranean Biodiversity Records (December 2012) 82
Trend of Pathogenic Vibrio parahaemolyticus Occurrences in Bivalve Molluscs Harvested in Sardinian Coastal Environments Between 2011 and 2018 81
Totale 10.690
Categoria #
all - tutte 62.183
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 62.183


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/2021587 0 0 0 0 0 36 138 4 148 165 75 21
2021/2022693 99 6 6 9 1 17 25 63 58 27 86 296
2022/20231.644 174 115 36 281 152 286 6 190 271 8 83 42
2023/2024479 99 38 9 11 41 79 11 33 1 8 41 108
2024/20254.582 40 32 277 125 175 126 255 896 1.724 561 196 175
2025/20264.357 251 1.628 775 1.105 534 64 0 0 0 0 0 0
Totale 15.053