MELONI, Domenico
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 3.176
EU - Europa 2.052
AS - Asia 1.321
OC - Oceania 14
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 7
SA - Sud America 4
AF - Africa 3
Totale 6.577
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 3.132
CN - Cina 815
UA - Ucraina 794
IT - Italia 432
SG - Singapore 430
DE - Germania 303
SE - Svezia 166
FI - Finlandia 111
FR - Francia 75
GB - Regno Unito 63
CA - Canada 40
BE - Belgio 28
KR - Corea 22
AU - Australia 13
CZ - Repubblica Ceca 13
TR - Turchia 13
RU - Federazione Russa 10
HK - Hong Kong 9
IN - India 9
IR - Iran 9
ES - Italia 7
NL - Olanda 7
EU - Europa 6
LT - Lituania 6
PL - Polonia 6
AL - Albania 4
MD - Moldavia 4
PH - Filippine 4
RO - Romania 4
IE - Irlanda 3
BG - Bulgaria 2
BR - Brasile 2
EG - Egitto 2
HR - Croazia 2
JP - Giappone 2
MX - Messico 2
PT - Portogallo 2
VN - Vietnam 2
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 1
AE - Emirati Arabi Uniti 1
AT - Austria 1
BN - Brunei Darussalam 1
BS - Bahamas 1
CO - Colombia 1
CR - Costa Rica 1
DK - Danimarca 1
GR - Grecia 1
HU - Ungheria 1
IL - Israele 1
IM - Isola di Man 1
IQ - Iraq 1
IS - Islanda 1
KW - Kuwait 1
LK - Sri Lanka 1
LU - Lussemburgo 1
MK - Macedonia 1
NG - Nigeria 1
NO - Norvegia 1
NZ - Nuova Zelanda 1
PY - Paraguay 1
SI - Slovenia 1
Totale 6.577
Città #
Chandler 887
Jacksonville 493
Singapore 356
Princeton 286
Nanjing 201
Dearborn 142
Wilmington 109
Beijing 93
Ann Arbor 88
Sassari 80
Nanchang 78
New York 77
Shenyang 55
Cagliari 54
Boardman 47
Hebei 47
Changsha 45
Tianjin 39
Jiaxing 37
Woodbridge 36
Toronto 34
Brussels 28
Santa Clara 28
Jinan 24
Kunming 22
Ningbo 22
Seoul 22
Zhengzhou 22
Hangzhou 21
Rome 20
Munich 19
Andover 18
San Francisco 15
Norwalk 14
London 13
Dallas 12
Milan 12
Ashburn 11
Brno 11
Guangzhou 11
Taizhou 11
Leawood 10
Turin 10
Frankfurt am Main 9
Shanghai 9
San Mateo 8
Changchun 7
Los Angeles 7
Mountain View 7
Ardabil 6
Augusta 6
Edinburgh 6
Helsinki 6
Izmir 6
Campi Bisenzio 5
Nuoro 5
Redwood City 5
Warsaw 5
Amsterdam 4
Canberra 4
Central 4
Chisinau 4
Dalian 4
Haikou 4
Hefei 4
Ithaca 4
Lanzhou 4
Monmouth Junction 4
Naples 4
Ottawa 4
Romainville 4
Romola 4
Seattle 4
St Petersburg 4
Stockholm 4
Tacoma 4
Bologna 3
Ciampino 3
Collegno 3
Falls Church 3
Melbourne 3
Montelupo Fiorentino 3
Olbia 3
Shenzhen 3
Tirana 3
Xi'an 3
Ancona 2
Brisbane 2
Cairo 2
Castrignano de' Greci 2
Dolianova 2
Dublin 2
Ferrara 2
Florence 2
Guadix 2
Hanoi 2
Hanover 2
Hong Kong 2
Houston 2
Lisbon 2
Totale 3.887
Nome #
“Produzione di “Casu Marzu” in condizioni controllate: valutazione dell’effetto della colonizzazione da Piophila casei sulle caratteristiche microbiologiche e chimiche dei formaggi” 120
Segnalazione della presenza del calamaro diamante (Thysanoteuthis rhombus) nella costa nord-occidentale della Sardegna Rilievi morfometrici e problematiche relative alla sua commercializzazione 90
Detection of genes encoding for virulence and adherence factors in Escherichia coli isolated in slaughtered Sarda breed sheep 84
Dinamica dei parametri chimico-fisici e caratteristiche reologiche di Prosciutti di capra Sarda e Maltese 80
Histopathological evaluation of gonadal anomalies in Mugilidae species as a potential indicator of endocrine disruptor’s presence in Sardinian lagoons. 78
Caratteristiche microbiologiche della salsiccia sarda stagionata prodotta in stabilimenti artigianali ed industriali 77
Applicazione del texture profile analysis (TPA)test nella definizione delle proprietà reologiche del prosciutto di pecora Sarda 76
Preliminary results on bacteriological and viral investigation combined with phytoplankton and algal biotoxins from a coastal lagoon in the western Mediterranean (Sardinia, Italy) 71
Occurrence, seasonal distribution and molecular characterization of V. vulnificus, V. cholerae and V. parahaemolyticus in shellfish (Mytilus galloprovincialis and Ruditapes decussatus) collected in Sardinia (Italy) 70
“La filiera corta in Sardegna: forme di associazionismo tra produttori primari e consumatori finali” 69
Applicazione del metodo colorimetrico per il riconoscimento delle frodi della polpa di riccio di mare 69
Tipizzazione mediante riboprinting di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da alimenti ready to eat 66
The bivalve Ruditapes decussatus: A biomonitor of trace elements pollution in Sardinian coastal lagoons (Italy) 63
A review on the use of vermiculite-based feed additives as possible control strategy for the reduction of environmental pollution from swine farming 62
Consumer perceptions on food safety, quality, health and welfare of European lobsters (Homarus gammarus) marketed alive 62
Valutazione sensoriale di una ricetta per la produzione industriale di “Salsiccia Sarda” finalizzata all’esclusione dell’allergene latte 62
“Identificazione molecolare di Stafilococchi coagulasi negativi isolati in Salsiccia Sarda stagionata” 61
Bacteriological and viral investigation combined with determination of phytoplankton and algal biotoxins in mussels and water from a Mediterranean coastal lagoon 61
Evaluation of food safety criteria in Cerastoderma spp. and Venerupis decussatus collected in Sardinia (Italy). 60
Preliminary results on microplastics in bred bivalve mollusks from a coastal lagoon of Sardinia (Italy) 59
Valutazione della shelf-life di carni bovine Halal sezionate e macinate 58
“Strategie di controllo del contenuto in cellule somatiche nel latte ovino” 58
Epidemiology of Listeria monocytogenes in RTE fermented meat and smoked fish products 58
Preliminary assessment of trace elements in Mytilus galloprovincialis from a coastal lagoon in Sardinia (Italy) 58
Clonal relationship among Vibrio parahaemolyticus isolated from Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) and grooved carpet shells (Ruditapes decussatus) harvested in Sardinia (Italy) 58
A rapid colorimetric method reveals fraudulent substitutions in Sea urchin roe marketed in Sardinia (Italy) 58
Problematiche igienico-sanitarie e commerciali legate alla pesca illegale del cetriolo di mare nelle coste della Regione Sardegna 57
“Tipizzazione mediante PFGE di ceppi di Listeria monocytogenes isolati in stabilimenti di produzione di Salsiccia Sarda e valutazione della produzione in vitro di biofilm” 57
Tipizzazione mediante ribotyping e PFGE di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da alimenti 56
A case-study on compliance to the EU new requirements for the labelling of fisheries and aquaculture products reveals difficulties in implementing Regulation (EU) n.1379/2013 in some large-scale retail stores in Sardinia (Italy) 56
"Aspetti biologici, note igienico-sanitarie e commerciali del riccio di mare Paracentrotus lividus (Lamarck, 1816) nella Costa Nord-Occidentale della Regione Sardegna” 56
Confronto tra il profilo microbiologico di prosciutti di pecora con osso e senza 55
Indagine preliminare sull’accumulo di metalli pesanti nella vongola verace autoctona Ruditapes decussatus in alcune zone umide della Sardegna. 55
Presence and molecular characterization of the major serovars of Listeria monocytogenes in ten Sardinian fermented sausage processing plants 55
Presence of Listeria monocytogenes in mediterranean-style dry fermented sausages 54
Valutazione del livello formativo degli alimentaristi della ristorazione pubblica della Sardegna 54
Sources and tracking of Listeria monocytogenes in a cold-smoked processing plant 53
“Listeria monocytogenes persistence in ready-to-eat sausages and in processing plants” 53
Caratterizzazione di E.coli patogeni isolati in matrici ovine 53
Determinazione della presenza di metalli pesanti in molluschi bivalvi raccolti in sistemi lagunari della Sardegna ad elevato valore naturalistico 53
Use of Multi-Locus Sequencing Typing (MLST) as identification method for Listeria monocytogenes -a review-. 53
Mislabeling and species substitution in fishery products retailed in Sardinia (Italy) between 2009 and 2014 52
Hygienic and commercial issues related to sea cucumber illegal fishing and processing in the Mediterranean: a case study on over-exploitation in Italy between 2015 and 2017 52
Application of PFGE typing to trace the routes of Listeria monocytogenes contamination in “Salsiccia Sarda” processing plants: preliminary results 52
Evaluation of purification systems for E. coli, Salmonella Spp. and Vibrio Spp. in mussels (Mytilus galloprovincialis) from the Olbia gulf (Sardinia, Italy) 51
Determination of Salmonella spp., E. coli VTEC, Vibrio spp., and Norovirus GI-GII in Bivalve Molluscs Collected from Growing Natural Beds in Sardinia (Italy) 51
Allarme Listeria 50
Antibiotic resistance genes and multiple antibiotic resistance in Salmonella spp isolated from slaughtered pigs 50
Efficacia della depurazione sulla sicurezza di mitili (Mytilus galloprovincialis) allevati nel golfo di Olbia 50
Evaluation of short purification cycles in naturally contaminated Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) harvested in Sardinia (Italy) 50
Controllo delle lesioni di interesse ispettivo da parassiti ittici non zoonosici nella Rana pescatrice orientale Lophius litulon (Jordan, 1902) 49
Molecular and biochemical identification of Staphylococcus spp. from ripened Salsiccia Sarda 49
Retail stores policies for marketing of lobsters in Sardinia (Italy) as influenced by different practices related to animal welfare and product quality 49
Automated EcoRI Ribotyping of Listeria Monocytogenes Strains Isolated From Retail RTE Foods In Sardinia (Italy) 49
Valutazione dell'efficacia dei sistemi di depurazione nei confronti di E.coli, Salmonella spp e Vibrio spp in mitili allevati nel golfo di Olbia 48
“Listeria monocytogenes in five Sardinian swine slaughterhouses: Prevalence, Serotype and Genotype Characterization” 48
Presence of pathogenic vibrios in Mediterranean mussels and Grooved carpet shells collected in three coastal areas of Sardinia (Italy) 48
On the occurrence of the Blue Crab Callinectes sapidus (Rathbun 1896) in Sardinian coastal habitats (Italy): a present threat or a future resource for the regional fishery sector?” 48
Occurence of the protozoan Perkinsus spp. in wild Grooved carpet shell Ruditapes decussatus collected from Sardinia coastal environments (Italy) 48
“Valutazione della sensibilità agli antibiotici e ricerca dei geni di resistenza in ceppi di Salmonella isolati in macelli suini” 48
“A Source of extensive scientific issues on post mortem findings in slaughtered Sarda sheep as basis for risk assessment” 48
"Listeria monocytogenes in RTE foods marketed in Italy: prevalence and automated EcoRI ribotyping of the isolates" 47
New record of the Blue-spotted Cornetfish, Fistularia commersonii Rüppell, 1838 (Syngnathiformes Fistularidae), in the South-Western Mediterranean Sea 47
“Profilo di patogenicità e capacità di produzione di biofilm in ceppi di Listeria monocytogenes isolati da ambienti ed alimenti” 47
Prevalenza e tracciabilità di Listeria monocytogenes in macelli suini della Sardegna 47
Fonti di contaminazione e tracciabilità di Salmonella spp. in macelli suini 47
The biofilm formation ability of Listeria monocytogenes isolated from meat, poultry, fish and processing plant environments is related to serotype and pathogenic profile of the strain 47
Caratterizzazione del prosciutto di capra di razza Sarda 46
“Characterization of Sarda sheep carcasses used in the processing of meat products” 46
Valutazione dei parametri di sicurezza alimentare in Tapes decussatus e Cerastoderma spp. provenienti dal banco naturale della laguna di Corru S’Ittiri (OR) 46
Isolamento di sierotipi di Salmonella spp. in suini macellati in Sardegna 45
Indagine epidemiologica e profilo di patogenicità di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da prodotti della pesca ready to eat 45
Prevalence, serotypes and virulence profile of VTEC isolates from healthy slaughtered sheep in Sardinia 44
“Caratteri organolettici e di composizione delle carni bovine di razze rustiche della Sardegna” 44
A case study on the labeling of bottarga produced in Sardinia from ovaries of grey mullets (Mugil cephalus and Mugil capurrii) caught in Eastern Central Atlantic coasts. 44
“Metodi molecolari per la caratterizzazione e la tracciabilità di Listeria monocytogenes nei prodotti a base di carne” 44
"Sierotipizzazione e valutazione della sensibilità agli antibiotici di stipiti di Salmonella spp. isolati da carni suine al macello" 44
Prevalence of Listeria monocytogenes in poultry marketed in Iran: characterization and antimicrobial resistance of the isolates 44
Listeria monocytogenes and Salmo salar (Linnaeus, 1758): a review on the main hygienic aspects of processing and marketing 43
Hygienic assessment of sheep carcasses at slaughterhouses by destructive and non destructive sampling methods 43
Microrganismi agenti di zoonosi e indicatori di igiene del processo in carcasse ovine al macello 43
Prevalenza di Listeria monocytogenes in prodotti ittici e negli stabilimenti di produzione 43
Epidemiological study on post-mortem findings in slaughter animals in Sardinia: prevalence and impact on the human health 43
Prevalence of Listeria monocytogenes in Sheep’s Cheese-processing Plants 42
“A Source of extensive scientific issues on post mortem findings in slaughtered Sarda sheep as basis for risk assessment” 42
“Analysis of total sheep meat FA by a combination of chromatographic techniques” 42
Labelling and marketing of bivalve and gastropod mollusks retailed in Sardinia (Italy) between 2009 and 2013 42
Valutazione della sicurezza del processo tecnologico di paste filate stagionate prodotte in Sardegna 42
Prevalence and molecular characterization of Listeria monocytogenes in traditional fermented pork sausages produced in Italy 42
Prevalence and Molecular Typing of Listeria monocytogenes in Ready to Eat Meat Products and in the Processing Plants 42
“Valutazione della sensibilità agli antibiotici di sierotipi di Salmonella isolati in macelli suini” 42
Listeria monocytogenes: growth in biofilms in the food industry 41
Shelf-life of Halal fresh and minced beef meat packaged under modified atmosphere 41
Prevalence and molecular ecology of Listeria monocytogenes isolated in fermented meat products processing plants 41
Profilo microbiologico di vongole veraci (Ruditapes decussatus) allevate in Sardegna 41
“Microbiological and chemical-physical parameters during the processing of a typical dry ham from SARDA sheep breed (Italy)” 39
Etichettatura e commercializzazione al dettaglio dei molluschi bivalvi e gasteropodi: indagine sui mercati della Sardegna nel periodo 2009-2014 39
Enumeration of Escherichia coli and determination of Salmonella spp. and verotoxigenic Escherichia coli (VTEC) in shellfish (Mytilus galloprovincialis and Ruditapes decussatus) harvested in Sardinia (Italy) 39
"Prevalenza di E.coli vero citotossici in ovini macellati in Sardegna: risultati preliminari" 39
Inspection and control of Mediterranean fishery products and live bivalve mollusks 38
Totale 5.281
Categoria #
all - tutte 36.509
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 36.509


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020867 0 0 0 0 119 144 221 21 146 57 148 11
2020/20211.027 135 4 163 6 132 36 138 4 148 165 75 21
2021/2022693 99 6 6 9 1 17 25 63 58 27 86 296
2022/20231.644 174 115 36 281 152 286 6 190 271 8 83 42
2023/2024479 99 38 9 11 41 79 11 33 1 8 41 108
2024/2025635 40 32 277 125 161 0 0 0 0 0 0 0
Totale 6.749