PIRAS, Francesca
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 4.775
AS - Asia 3.196
SA - Sud America 2.112
EU - Europa 2.105
AF - Africa 114
OC - Oceania 14
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 10
Totale 12.326
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 4.652
BR - Brasile 1.865
SG - Singapore 1.328
CN - Cina 954
IT - Italia 632
UA - Ucraina 598
HK - Hong Kong 278
DE - Germania 270
VN - Vietnam 208
FR - Francia 113
FI - Finlandia 107
AR - Argentina 96
SE - Svezia 93
GB - Regno Unito 88
TR - Turchia 57
EC - Ecuador 47
CA - Canada 45
BD - Bangladesh 42
MX - Messico 42
RU - Federazione Russa 39
IN - India 38
KR - Corea 37
IQ - Iraq 36
ZA - Sudafrica 36
UZ - Uzbekistan 28
PK - Pakistan 27
MA - Marocco 25
BE - Belgio 23
VE - Venezuela 23
ES - Italia 21
ID - Indonesia 21
JP - Giappone 21
NL - Olanda 20
PL - Polonia 20
EG - Egitto 18
UY - Uruguay 18
CO - Colombia 16
PY - Paraguay 16
PE - Perù 14
AU - Australia 13
NP - Nepal 13
KZ - Kazakistan 12
AZ - Azerbaigian 11
AE - Emirati Arabi Uniti 10
CL - Cile 10
JO - Giordania 10
RO - Romania 10
AL - Albania 9
IR - Iran 9
KE - Kenya 9
DO - Repubblica Dominicana 8
LT - Lituania 8
EU - Europa 7
KG - Kirghizistan 7
OM - Oman 7
PT - Portogallo 7
TN - Tunisia 7
BO - Bolivia 6
GR - Grecia 6
IL - Israele 6
PH - Filippine 6
BG - Bulgaria 5
CZ - Repubblica Ceca 5
HN - Honduras 5
LK - Sri Lanka 5
MD - Moldavia 5
PA - Panama 5
AT - Austria 4
DZ - Algeria 4
GT - Guatemala 4
JM - Giamaica 4
KW - Kuwait 4
RS - Serbia 4
BY - Bielorussia 3
CH - Svizzera 3
GA - Gabon 3
GE - Georgia 3
LB - Libano 3
SA - Arabia Saudita 3
AM - Armenia 2
BA - Bosnia-Erzegovina 2
BH - Bahrain 2
BW - Botswana 2
CI - Costa d'Avorio 2
CR - Costa Rica 2
HU - Ungheria 2
LU - Lussemburgo 2
MN - Mongolia 2
NI - Nicaragua 2
QA - Qatar 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
TT - Trinidad e Tobago 2
XK - ???statistics.table.value.countryCode.XK??? 2
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 1
AO - Angola 1
BM - Bermuda 1
CG - Congo 1
DK - Danimarca 1
ET - Etiopia 1
GD - Grenada 1
Totale 12.310
Città #
Dallas 1.598
Singapore 756
Chandler 652
Jacksonville 360
Hong Kong 277
Beijing 227
Princeton 218
Ashburn 205
São Paulo 149
New York 144
Nanjing 140
Ann Arbor 118
Sassari 115
Wilmington 91
Shanghai 84
Dearborn 79
Ho Chi Minh City 75
Los Angeles 63
Rio de Janeiro 61
Cagliari 59
Shenyang 53
Nanchang 51
Hanoi 48
Tianjin 42
Changsha 40
Belo Horizonte 37
Seoul 37
Boardman 36
Hebei 33
Jiaxing 33
Santa Clara 31
Brasília 28
Porto Alegre 26
Curitiba 24
Munich 24
Jinan 23
Tashkent 23
Brussels 22
Salvador 22
Guarulhos 21
Orem 21
Izmir 20
London 20
Milan 20
Mountain View 20
Tokyo 20
Rome 19
Warsaw 18
Zhengzhou 18
Baghdad 17
Fortaleza 17
Frankfurt am Main 17
Guayaquil 17
Helsinki 17
Montevideo 17
Montreal 17
Woodbridge 17
Goiânia 16
Naples 16
Quito 16
Ribeirão Preto 16
Sorocaba 16
Campinas 15
Haiphong 15
Taizhou 15
Toronto 15
Caxias do Sul 14
Manaus 14
The Dalles 14
Turku 14
Buffalo 13
Cape Town 13
Columbus 13
Ningbo 13
Stockholm 13
Brooklyn 12
Castelfranco Emilia 12
Hangzhou 12
Joinville 12
Phoenix 12
Ribeirão das Neves 12
San Francisco 12
Baku 11
Chicago 11
Istanbul 11
Norwalk 11
San Mateo 11
São José dos Campos 11
Turin 11
Amman 10
Canoas 10
Houston 10
Johannesburg 10
Juiz de Fora 10
Kunming 10
Lima 10
Nuremberg 10
Osasco 10
Poplar 10
Recife 10
Totale 6.969
Nome #
“Produzione di “Casu Marzu” in condizioni controllate: valutazione dell’effetto della colonizzazione da Piophila casei sulle caratteristiche microbiologiche e chimiche dei formaggi” 288
Antibiotic resistance of Aeromonas ssp. strains isolated from Sparus aurata reared in Italian mariculture farms 190
Conservabilità della ricotta salata e affumicata confezionata in atmosfera modificata 179
Applicazione del texture profile analysis (TPA)test nella definizione delle proprietà reologiche del prosciutto di pecora Sarda 166
Antimicrobial resistance of potentially pathogenic Yersinia enterocolitica detected from raw sheep and goat milk and cheese making plants in Sardinia 158
Definizione di un processo di produzione di formaggio e di ricotta a base di latte crudo di pecora senza lattosio 158
Multidrug resistant and Methicillin Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) isolated from raw sheep’s milk 155
Detection of genes encoding for virulence and adherence factors in Escherichia coli isolated in slaughtered Sarda breed sheep 154
Contaminazione crociata di alimenti: caso clinico di meningoencefalite da L. monocytogenes 153
ANTIMICROBIAL SUSCEPTIBILITY EVALUATION OF SALMONELLA STRAINS ISOLATED FROM SLAUGHTERED PIGS 150
Valutazione delle contaminazioni microbiologiche rilevanti per la sicurezza alimentare in stabilimenti di produzione di formaggi ovini della Sardegna 147
Can Protective Cultures improve sheep's milk cheeses safety? 147
Automated EcoRI Ribotyping of Listeria Monocytogenes Strains Isolated From Retail RTE Foods In Sardinia (Italy) 144
POSTOPERATIONAL AND PREOPERATIONAL Listeria monocytogenes CONTAMINATION IN TWO SHEEP’S MILK CHEESE-MAKING PLANTS ENVIRONMENT 143
Shelf-life della carne di suinetto sardo tradizionale e trattata termicamente confezionata sottovuoto 139
Production of farmstead lactose-free Pecorino di Osilo and ricotta cheeses from sheep’s milk 136
Using protective cultures to control Pseudomonas spp contamination in Ricotta fresca cheese 135
Dinamica dei parametri chimico-fisici e caratteristiche reologiche di Prosciutti di capra Sarda e Maltese 133
Prevalenza e profilo di virulenza di Y. enterocolitica isolata dal latte crudo ovino e caprino e da campioni ambientali in caseificio: dati preliminari 131
Use of Carnobacterium spp protective culture in MAP packed Ricotta fresca cheese to control Pseudomonas spp 130
Andamento dei piani nazionali di controllo delle Salmonelle nei riproduttori e nelle galline ovaiole della specie Gallus Gallus in Regione Veneto 128
Antibiotic resistance genes and multiple antibiotic resistance in Salmonella spp isolated from slaughtered pigs 127
Segnalazione della presenza del calamaro diamante (Thysanoteuthis rhombus) nella costa nord-occidentale della Sardegna Rilievi morfometrici e problematiche relative alla sua commercializzazione 126
Occurrence of nematodes of the genus Anisakis in mediterranean and atlantic fish marketed in Sardinia 125
DETERMINATION OF AFLATOXIN M1 IN LONG-RIPENED PECORINO ROMANO, GRANA PADANO AND PARMIGIANO REGGIANO CHEESES 125
Identification of Listeria spp. strains isolated from meat products and meat production plants by multiplex polymerase chain reaction 124
Occurrence and traceability of salmonella spp. In five sardinian fermented sausage facilities 123
Application of PFGE typing to trace the routes of Listeria monocytogenes contamination in “Salsiccia Sarda” processing plants: preliminary results 123
Studio del livello di contaminazione ambientale da Listeria spp in Salumifici della Regione Sardegna 122
The “Addicted” spine 120
Allarme Listeria 120
Prevalenza e tracciabilità di Salmonella spp. in cinque salumifici della Sardegna 119
SALMONELLA PREVALENCE AND CARCASS HYGIENE OF WILD BOARS FROM ASINARA NATIONAL PARK 119
Presenza di Anisakis spp (Nematoda: Anisakidae) in pesci atlantici e mediterranei commercializzati in Sardegna 118
"Listeria monocytogenes in RTE foods marketed in Italy: prevalence and automated EcoRI ribotyping of the isolates" 116
Detection, virulence genes and antimicrobial resistance of Yersinia enterocolitica in sheep and goat raw milk 116
"Sierotipizzazione e valutazione della sensibilità agli antibiotici di stipiti di Salmonella spp. isolati da carni suine al macello" 114
Microbiological and physicochemical properties of smoked ricotta cheese during refrigeration and temperature abuse storage 114
Isolamento di sierotipi di Salmonella spp. in suini macellati in Sardegna 112
Prevalence, bioserotyping and antibiotic resistance of pathogenic Yersinia enterocolitica detected in pigs at slaughter in Sardinia 112
Whole-genome sequencing analysis of highly prevalent Salmonella serovars in wild boars from a national park in Sardinia 112
Detection of pathogenic Yersinia enterocolitica in slaughtered pigs by cultural methods and real-time polymerase chain reaction 111
Valutazione della possibilità di estendere la shelf life della salsiccia sarda confezionata sottovuoto 111
Prevalence, serotypes and antibiotic resistance of Salmonella enterica isolated from quail carcasses and quail meat preparations 111
Tipizzazione mediante riboprinting di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da alimenti ready to eat 110
Shelf life of fresh air packaged and precooked vacuum packaged quails 109
Tipizzazione mediante ribotyping e PFGE di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da alimenti 108
Valutazione della prevalenza e della resistenza agli antibiotici di Salmonella, Yersinia enterocolitica ed Escherichia coli in cinghiali cacciati in Sardegna 105
Definizione del cut-off epidemiologico per la valutazione dell’antibiotico resistenza di Staphylococcus aureus nella produzione del latte di pecora 105
Epidemiology of Listeria monocytogenes in RTE fermented meat and smoked fish products 104
Linee Guida, Il Suino di Razza Sarda: allevamento e prodotti da salumeria 104
“Valutazione della sensibilità agli antibiotici e ricerca dei geni di resistenza in ceppi di Salmonella isolati in macelli suini” 104
Testing commercial biopreservative against spoilage microorganisms in MAP packed Ricotta fresca cheese 103
Prevalenza e tracciabilità di Listeria monocytogenes in macelli suini della Sardegna 102
Valutazione dei parametri di sicurezza alimentare in Tapes decussatus e Cerastoderma spp. provenienti dal banco naturale della laguna di Corru S’Ittiri (OR) 100
Valutazione della shelf-life di carni bovine Halal sezionate e macinate 99
“La filiera corta in Sardegna: forme di associazionismo tra produttori primari e consumatori finali” 98
Trend of salmonella enterica occurrence and serotypes in sardinian pig slaughterhouses 97
Selection of commercial protective cultures to be added in Sardinian fermented sausage to control Listeria monocytogenes 96
“Identificazione molecolare di Stafilococchi coagulasi negativi isolati in Salsiccia Sarda stagionata” 96
“Listeria monocytogenes in five Sardinian swine slaughterhouses: Prevalence, Serotype and Genotype Characterization” 96
SHELF-LIFE OF HALAL FRESH SLICED BEEF AND MINCED MEAT 92
Occurrence, Characterization, and Antimicrobial Susceptibility of Salmonella enterica in Slaughtered Pigs in Sardinia 92
Presence and molecular characterization of the major serovars of Listeria monocytogenes in ten Sardinian fermented sausage processing plants 91
Shelf-life of Halal fresh and minced beef meat packaged under modified atmosphere 90
Enumeration of Escherichia coli and determination of Salmonella spp. and verotoxigenic Escherichia coli (VTEC) in shellfish (Mytilus galloprovincialis and Ruditapes decussatus) harvested in Sardinia (Italy) 89
Fonti di contaminazione e tracciabilità di Salmonella spp. in macelli suini 89
“Profilo di patogenicità e capacità di produzione di biofilm in ceppi di Listeria monocytogenes isolati da ambienti ed alimenti” 88
Shelf life of sliced dry-cured ham packaged under vacuum 88
Prevalence, bio/serotyping and antibiotic resistance of Yersinia enterocolitica detected in finishing pigs at slaughter in Sardinia 88
Profilo fenotipico e identificazione mediante PCR MULTIPLEX di Staphylococcus spp., isolati da Salsiccia Sarda stagionata” 87
Indagine epidemiologica e profilo di patogenicità di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da prodotti della pesca ready to eat 86
Profilo microbiologico di vongole veraci (Ruditapes decussatus) allevate in Sardegna 86
Listeria monocytogenes nei prodotti della pesca: identificazione e caratterizzazione del pericolo, valutazione del rischio per la salute pubblica 86
The biofilm formation ability of Listeria monocytogenes isolated from meat, poultry, fish and processing plant environments is related to serotype and pathogenic profile of the strain 86
Evaluation of vacuum packaging for extending the shelf life of Sardinian fermented sausage 85
Salmonella spp in organi e carcasse suini e in ambienti di macellazione: risultati e preliminari 85
Molecular and biochemical identification of Staphylococcus spp. from ripened Salsiccia Sarda 85
Prevalence and characterization of Y. enterocolitica detected from sheep and goat raw milk and cheese making plants 85
Comparison of Activity of Commercial Protective Cultures and Thermophilic Lactic Acid Bacteria against Listeria monocytogenes: A New Perspective to Improve the Safety of Sardinian PDO Cheeses 85
New Mediterranean Biodiversity Records (December 2012) 84
Prevalence and molecular characterization of Listeria monocytogenes in traditional fermented pork sausages produced in Italy 83
Molecular identification of coagulase-negative staphylococci isolated from cured “salsiccia sarda” (Sardinian sausage) 83
Prevalence, serotypes and virulence profile of VTEC isolates from healthy slaughtered sheep in Sardinia 83
Molecular characterization of L. monocytogenes isolated from ready-to-eat seafood in italy 83
“Metodi molecolari per la caratterizzazione e la tracciabilità di Listeria monocytogenes nei prodotti a base di carne” 82
Pathogenic profile and antimicrobial resistance of Escherichia coli, Escherichia marmotae and Escherichia ruysiae detected from hunted wild boars in Sardinia (Italy) 82
Use of commercial protective cultures in portioned sheep milk cheeses to control Listeria monocytogenes 81
“Listeria monocytogenes persistence in ready-to-eat sausages and in processing plants” 81
Occurrence of food-borne pathogens and process hygiene indicators in three Italian poultry slaughterhouses 81
Influence of temperature, source, and serotype on biofilm formation of Salmonella enterica isolates from pig slaughterhouses 80
Hygiene and welfare evaluation of pigs slaughtered in agritourisms 80
Preliminary data on the microbial profile of dry and wet aged bovine meat obtained from different breeds in Sardinia 79
“Tipizzazione mediante PFGE di ceppi di Listeria monocytogenes isolati in stabilimenti di produzione di Salsiccia Sarda e valutazione della produzione in vitro di biofilm” 79
“Valutazione della sensibilità agli antibiotici di sierotipi di Salmonella isolati in macelli suini” 79
Traceability, virulence and antimicrobial resistance of Yersinia enterocolitica in two industrial cheese-making plants 78
Salmonella in wild boars from Asinara national park: serovars, animicrobial resistance and molecular characterization 78
Hunted Wild Boars in Sardinia: Prevalence, Antimicrobial Resistance and Genomic Analysis of Salmonella and Yersinia enterocolitica 77
Effect of Commercial and Autochthonous Bioprotective Cultures for Controlling Listeria monocytogenes Contamination of Pecorino Sardo Dolce PDO Cheese 75
PATHOGENIC PROFILE AND ASSESSMENT OF BIOFILM FORMATION IN LISTERIA MONOCYTOGENES 75
Totale 10.986
Categoria #
all - tutte 50.831
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 50.831


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/2021445 0 0 0 0 0 18 103 9 112 120 68 15
2021/2022626 94 33 7 20 2 17 18 52 45 29 87 222
2022/20231.215 122 97 28 237 107 186 3 142 201 8 45 39
2023/2024497 67 30 7 11 53 105 25 41 0 14 55 89
2024/20253.745 21 29 218 94 133 121 234 744 1.361 532 156 102
2025/20263.788 236 1.237 746 831 484 254 0 0 0 0 0 0
Totale 12.504