SCARANO, Christian
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 6.475
AS - Asia 3.824
EU - Europa 2.644
SA - Sud America 2.540
AF - Africa 155
OC - Oceania 12
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 10
Totale 15.660
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 6.313
BR - Brasile 2.249
SG - Singapore 1.596
CN - Cina 1.095
UA - Ucraina 717
IT - Italia 615
HK - Hong Kong 363
DE - Germania 329
FR - Francia 286
VN - Vietnam 212
GB - Regno Unito 157
SE - Svezia 155
FI - Finlandia 126
AR - Argentina 118
TR - Turchia 81
MX - Messico 64
CA - Canada 63
ZA - Sudafrica 58
IQ - Iraq 55
BD - Bangladesh 51
EC - Ecuador 51
UZ - Uzbekistan 46
RU - Federazione Russa 45
BE - Belgio 43
IN - India 40
KR - Corea 40
JP - Giappone 33
NL - Olanda 31
PK - Pakistan 30
VE - Venezuela 29
MA - Marocco 26
ID - Indonesia 25
CO - Colombia 23
PL - Polonia 22
EG - Egitto 21
ES - Italia 20
PY - Paraguay 19
AZ - Azerbaigian 18
JO - Giordania 17
UY - Uruguay 17
IR - Iran 15
CL - Cile 14
KZ - Kazakistan 14
NP - Nepal 14
PE - Perù 14
AE - Emirati Arabi Uniti 13
KE - Kenya 12
AU - Australia 11
OM - Oman 11
RO - Romania 11
TN - Tunisia 10
EU - Europa 9
IL - Israele 9
KG - Kirghizistan 9
RS - Serbia 9
AT - Austria 8
CZ - Repubblica Ceca 8
DO - Repubblica Dominicana 8
LT - Lituania 8
HN - Honduras 7
DZ - Algeria 6
MT - Malta 6
AL - Albania 5
AO - Angola 5
BO - Bolivia 5
IE - Irlanda 5
LK - Sri Lanka 5
BA - Bosnia-Erzegovina 4
BG - Bulgaria 4
BY - Bielorussia 4
CR - Costa Rica 4
GE - Georgia 4
KW - Kuwait 4
MD - Moldavia 4
PA - Panama 4
PS - Palestinian Territory 4
SA - Arabia Saudita 4
SN - Senegal 4
BN - Brunei Darussalam 3
CH - Svizzera 3
DK - Danimarca 3
GA - Gabon 3
GR - Grecia 3
LB - Libano 3
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 3
TT - Trinidad e Tobago 3
CI - Costa d'Avorio 2
JM - Giamaica 2
LU - Lussemburgo 2
LV - Lettonia 2
NG - Nigeria 2
PH - Filippine 2
PT - Portogallo 2
SV - El Salvador 2
SY - Repubblica araba siriana 2
TH - Thailandia 2
AM - Armenia 1
BH - Bahrain 1
BM - Bermuda 1
CG - Congo 1
Totale 15.642
Città #
Dallas 2.270
Singapore 865
Chandler 809
Jacksonville 423
Hong Kong 359
New York 286
Beijing 257
Princeton 252
Ann Arbor 212
Ashburn 209
Nanjing 183
São Paulo 183
Sassari 148
Wilmington 114
Dearborn 111
Shanghai 86
Los Angeles 82
Boardman 77
Ho Chi Minh City 74
Rio de Janeiro 68
Nanchang 66
Belo Horizonte 61
Santa Clara 59
Shenyang 56
Hanoi 55
Tianjin 49
Brasília 48
Brussels 43
Changsha 42
Seoul 40
Jiaxing 38
Munich 38
Tashkent 38
Porto Alegre 35
Columbus 34
The Dalles 34
Helsinki 31
Tokyo 31
Curitiba 30
Woodbridge 30
Mountain View 29
London 28
Guarulhos 27
Zhengzhou 26
Hebei 25
Johannesburg 25
Salvador 25
Izmir 24
Council Bluffs 23
Jinan 22
Orem 22
San Francisco 22
Campinas 21
Frankfurt am Main 21
Chicago 20
Milan 20
Norwalk 20
Quito 20
Ribeirão Preto 20
Fortaleza 19
Montreal 19
Sorocaba 19
Stockholm 19
Baku 18
Buenos Aires 18
Warsaw 18
Amman 17
Baghdad 17
Mexico City 17
Toronto 17
Cagliari 16
Denver 16
Istanbul 16
Montevideo 16
San Mateo 16
Kunming 15
Phoenix 15
Ribeirão das Neves 15
Ankara 14
Brooklyn 14
Campo Grande 14
Dhaka 14
Guayaquil 14
Hangzhou 14
Manchester 14
Rome 14
Andover 13
Caxias do Sul 13
Juiz de Fora 13
Lahore 13
Manaus 13
Ningbo 13
Taizhou 13
Turku 13
Betim 12
Cape Town 12
Castelfranco Emilia 12
Nuremberg 12
Várzea Paulista 12
Bauru 11
Totale 8.976
Nome #
A case of Listeria monocytogenes ST-219 meningo-encephalitis 328
A survey on Aflatoxin M1 content in sheep and goat milk produced in Sardinia Region, Italy (2005-2013) 267
Antibiotic resistance of Vibrio species isolated from Sparus aurata reared in Italian mariculture 193
Antibiotic resistance of Aeromonas ssp. strains isolated from Sparus aurata reared in Italian mariculture farms 190
Comparison of post-lethality thermal treatment conditions on the reduction of Listeria monocytogenes and sensory properties of vacuum packed ricotta salata cheese 187
Antibiotico resistenza di ceppi di S. aureus isolati da latte di capra allevata in Sardegna 186
Strategie di sorveglianza attiva e networking per il controllo delle infezioni da L. monocytogenes 179
Conservabilità della ricotta salata e affumicata confezionata in atmosfera modificata 178
Antibiotic Resistance in Staphylococcus aureus and Coagulase Negative Staphylococci Isolated from Goats with Subclinical Mastitis 176
Arcobacter butzleri in sheep ricotta cheese at retail and related sources of contamination at the industrial dairy plant 172
Antibiotic Resistance Traits and Molecular Subtyping of Staphylococcus aureus Isolated from Raw Sheep Milk Cheese 171
Antibiotic resistance assessment in S. aureus strains isolated from raw sheep's milk cheese 165
Antibiotic Susceptibility of Staphylococcus spp Strains Isolated from Sub-clinical Mastitis in Goat Milk 165
Shelf life evaluation of ricotta fresca sheep cheese in modified atmosphere packaging 164
Composizione acidica del grasso del latte di capre primipare di razza Sarda e Maltese tenute nelle stesse condizioni di allevamento semi estensivo 162
Antimicrobial resistance of potentially pathogenic Yersinia enterocolitica detected from raw sheep and goat milk and cheese making plants in Sardinia 158
Definizione di un processo di produzione di formaggio e di ricotta a base di latte crudo di pecora senza lattosio 158
CARATTERIZZAZIONE DELLA PATOGENICITA’ IN MICRORGANISMI DEL GRUPPO BACILLUS CEREUS ISOLATI DA RICOTTA DI PECORA 156
Multidrug resistant and Methicillin Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) isolated from raw sheep’s milk 154
Contaminazione crociata di alimenti: caso clinico di meningoencefalite da L. monocytogenes 153
CARATTERIZZAZIONE DI “SA PANADA” PRODOTTO TRADIZIONALE A BASE DI CARNE DEL MONTE ACUTO 150
CARATTERISTICHE MICROBIOLOGICHE DELLA SALSICCIA SARDA STAGIONATA PRODOTTA IN SATBILIMENTI ARTIGIANALI ED INDUSTRIALI 148
ATTIVITA’ ENTEROTOSSIGENICA E PROFILO DI PATOGENICITA’ IN S. AUREUS ISOLATO NEL CORSO DELLA PRODUZIONE DI FORMAGGI DI PECORA AL LATTE CRUDO 146
Valutazione delle contaminazioni microbiologiche rilevanti per la sicurezza alimentare in stabilimenti di produzione di formaggi ovini della Sardegna 146
Can Protective Cultures improve sheep's milk cheeses safety? 146
POSTOPERATIONAL AND PREOPERATIONAL Listeria monocytogenes CONTAMINATION IN TWO SHEEP’S MILK CHEESE-MAKING PLANTS ENVIRONMENT 143
Testing commercial biopreservative and bioprotective cultures to enhance MAP packed fresh sheep ricotta cheese shelf-life”. 141
Contaminazione ambientale da Listeria monocytogenes in caseifici ovini industriali 140
Production of farmstead lactose-free Pecorino di Osilo and ricotta cheeses from sheep’s milk 135
Using protective cultures to control Pseudomonas spp contamination in Ricotta fresca cheese 133
Aflatoxin M1 in bulk-tank raw milk produced in a low risk area 133
Evoluzione del profilo microbico di ricotte salate intere nel corso della shelf-life 132
Listeria monocytogenes growth potential in Ricotta salata cheese 131
“Characterization of Sarda sheep carcasses used in the processing of meat products” 130
Evolution of the microbiological profile of vacuum-packed ricotta salata cheese during shelf-life 129
Prevalenza e profilo di virulenza di Y. enterocolitica isolata dal latte crudo ovino e caprino e da campioni ambientali in caseificio: dati preliminari 129
Multiplex PCR for the identification and serotyping of L. monocytogenes isolated from sheep’s cheese-processing plants 129
Determinazione dell’aflatossina M1 nel latte e nei formaggi ovini 128
Use of Carnobacterium spp protective culture in MAP packed Ricotta fresca cheese to control Pseudomonas spp 128
Antibiotic resistance inStaphylococcus aureus and coagulase negative Staphylococci isolated from goats with subclinical mastitis 127
Occurrence of nematodes of the genus Anisakis in mediterranean and atlantic fish marketed in Sardinia 124
DETERMINATION OF AFLATOXIN M1 IN LONG-RIPENED PECORINO ROMANO, GRANA PADANO AND PARMIGIANO REGGIANO CHEESES 124
CARATTERIZZAZIONE DI BATTERI LATTICI DI UN FORMAGGIO TRADIZIONALE A PASTA FILATA 121
Studio del livello di contaminazione ambientale da Listeria spp in Salumifici della Regione Sardegna 121
Occurrence and traceability of salmonella spp. In five sardinian fermented sausage facilities 121
Evaluation of a post-lethality treatment against Listeria monocytogenes on Ricotta salata cheese 120
Listeria spp. and Listeria monocytogenes contamination in ready-to-eat sandwiches collected from vending machines 119
SALMONELLA PREVALENCE AND CARCASS HYGIENE OF WILD BOARS FROM ASINARA NATIONAL PARK 119
CARATTERIZZAZIONE DEI FATTORI DI PATOGENICITÀ E PRODUZIONE DI ENTEROTOSSINA DIARROICA IN CEPPI DI B. THURINGIENSIS ISOLATI DA BIOINSETTICIDI DEL COMMERCIO 118
Studio del profilo degli acidi grassi del latte di capra alimentare 118
Presenza di Anisakis spp (Nematoda: Anisakidae) in pesci atlantici e mediterranei commercializzati in Sardegna 117
Prevalenza e tracciabilità di Salmonella spp. in cinque salumifici della Sardegna 117
Inactivation of Listeria monocytogenes using water bath heat treatment in vacuum packed ricotta salata cheese wedges 117
Detection, virulence genes and antimicrobial resistance of Yersinia enterocolitica in sheep and goat raw milk 116
Contaminazione microbica di quaglie (Cuturnix Cuturnix) alla macellazione e valutazione della shelf-life. 113
Studio del potenziale invasivo di ceppi di Listeria monocytogenes isolati da alimenti pronti al consumo reperibili in commercio 112
Microbiological and physicochemical properties of smoked ricotta cheese during refrigeration and temperature abuse storage 112
Prevalence, serotypes and antibiotic resistance of Salmonella enterica isolated from quail carcasses and quail meat preparations 111
Prevalence, bioserotyping and antibiotic resistance of pathogenic Yersinia enterocolitica detected in pigs at slaughter in Sardinia 110
Whole-genome sequencing analysis of highly prevalent Salmonella serovars in wild boars from a national park in Sardinia 110
Valutazione del livello di contaminazione da Listeria monocytogenes e Listeria spp. in Ready-To-Eat sandwiches commercializzati in distributori automatici di differenti strutture ospedaliere 110
Valutazione della possibilità di estendere la shelf life della salsiccia sarda confezionata sottovuoto 109
Toxin gene pattern in Bacillus cereus group strains isolated from sheep ricotta cheese 107
Prevalenza di Staphylococcus aureus in formaggi ovini al latte crudo e profilo enterotossigenico 106
The pattern of toxin genes and expression of diarrheal enterotoxins in Bacillus thuringiensis strains isolated from commercial bioinsecticides 105
Definizione del cut-off epidemiologico per la valutazione dell’antibiotico resistenza di Staphylococcus aureus nella produzione del latte di pecora 105
Contenuto in cellule somatiche nel latte di capre primipare di razza Sarda e Maltese 105
Hygienic and sensory quality factors affecting the shelf-life of Fruhe (Casu axedu) traditional Sardinian fresh cheese 105
CARATTERIZZAZIONE DI “SA PANEDDA” FORMAGGIO TRADIZIONALE A PASTA FILATA DEL MONTE ACUTO 104
Prevalenza di Staphylococcus aureus in formaggi ovini a latte crudo e profilo enterotossigenico 104
Valutazione della prevalenza e della resistenza agli antibiotici di Salmonella, Yersinia enterocolitica ed Escherichia coli in cinghiali cacciati in Sardegna 103
Testing commercial biopreservative against spoilage microorganisms in MAP packed Ricotta fresca cheese 102
Monitoraggio del contenuto di Aflatossina M1 nel latte di pecora e di capra in Sardegna (2005-2013) 102
Linee Guida, Il Suino di Razza Sarda: allevamento e prodotti da salumeria 102
Post-lethality water bath treatments to control Listeria monocytogenes in vacuum packed Ricotta salata wedeges 102
Occurrence and traceability of Listeria monocytogenes strains isolated from sheep’s milk cheese-making plants environment 102
Profilo degli acidi grassi polinsaturi nel latte di capre di razza maltese e sarda 101
Prevalenza e identificazione di Vibrio spp. in orate di allevamento 99
CEPPI ALTERANTI ISOLATI DA ORATE (SPARUS AURATA) D’ALLEVAMENTO 98
Valutazione della shelf-life in ricotta fresca ovina confezionata in atmosfera protettiva 98
SVILUPPO DI UNA PCR MULTIPLEX PER L’IDENTIFICAZIONE E SIEROTIPIZZAZIONE DI L. MONOCYTOGENES ISOLATA IN CASEIFICI OVINI 98
Listeria monocytogenes growth potential in Ricotta Salata cheese. 98
Listeria monocytogenes contamination in dairy plants: evaluation of Listeria monocytogenes environmental contamination in two cheese-making plants using sheep milk 96
Fattori di qualità igienica e sensoriale che influenzano la shelf-life del formaggio fresco tradizionale Fruhe (Casu axedu) della Sardegna 96
Population Structure of Staphylococcus aureus Isolated from Bulk Tank Goat’s Milk 96
Prevalenza e identificazione di Vibrio spp. in orate di allevamento 95
Trend of salmonella enterica occurrence and serotypes in sardinian pig slaughterhouses 95
Selection of commercial protective cultures to be added in Sardinian fermented sausage to control Listeria monocytogenes 94
Detection of enterotoxins and virulence genes in Staphylococcus aureus strains isolated from sheep subclinical mastitis 93
Occurrence, Characterization, and Antimicrobial Susceptibility of Salmonella enterica in Slaughtered Pigs in Sardinia 92
Performance produttive di capre primipare di razza Sarda e Maltese tenute nelle stesse condizioni 92
Virulence factors and genetic variability of Staphylococcus aureus strains isolated from raw sheep's milk cheese 92
Il challenge test microbiologico per Listeria monocytogenes in alimenti pronti al consumo: un approccio pratico 92
Tracing Listeria monocytogenes isolates from ewe’s dairy plants in Sardinia 89
Produzione del latte e sicurezza alimentare nelle filiere dei piccoli ruminanti 88
Indagine sulla prevalenza di L. monocytogenes e sui siti di contaminazione in caseifici ovini 88
Il controllo dei pericoli microbiologici nelle filiere del latte dei piccoli ruminanti 88
Testing commercial biopreservative and bioprotective cultures to enhance MAP packed fresh sheep ricotta cheese shelf-life 88
Occurrence of listeria spp. And listeria monocytogenes isolated from pdo taleggio production plants 88
Prevalence of Listeria monocytogenes in Sheep’s Cheese-processing Plants 86
Totale 12.639
Categoria #
all - tutte 59.582
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 59.582


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/2021620 0 0 0 0 0 40 132 11 164 153 89 31
2021/2022758 119 43 17 20 11 22 30 61 56 34 100 245
2022/20231.511 138 140 34 278 144 237 2 180 246 12 46 54
2023/2024668 79 43 10 19 61 230 18 36 0 9 57 106
2024/20254.652 30 41 249 118 176 164 326 931 1.545 716 232 124
2025/20264.965 322 1.616 1.177 1.028 594 228 0 0 0 0 0 0
Totale 15.888