Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 41 a 60 di 84
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Aspetti igienici e qualità nutrizionale dei formaggi freschi tradizionali prodotti in Sardegna 1-gen-2012 Mangia, Nicoletta Pasqualina; Murgia, M. A.; Fancello, Francesco; Deiana, Pietrino
Sardinian goat's milk as source of bacteriocinogenic potential protective cultures 1-gen-2012 Schirru, S; Todorov, Sd; Favaro, L; Mangia, Nicoletta Pasqualina; Basaglia, M; Casella, S; Comunian, R; Franco, Bdgdm; Deiana, Pietrino
Selection of potential probiotic Lactobacillus casei strains for functional fermented sheep milk production 1-gen-2013 Mangia, Nicoletta Pasqualina; Fancello, Francesco; Mouannes, E; Murgia, Marco Ambrogio; Deiana, Pietrino
Effect of Edible Coating in Physical-chemical Parameters in Minimally Processed Cactus Pear (Opuntia ficus indica) 1-gen-2013 Palma, A; Mangia, Nicoletta Pasqualina; P, ; Mura, D; D’Aquino, S.
Il latte di pecora: un mezzo di protezione per i batteri lattici probiotici? 1-gen-2013 Murgia, Ma; Fancello, Francesco; Deiana, P; Mangia, Nicoletta Pasqualina
Identification of probiotic microorganisms in Pecorino Sardo cheese. 1-gen-2013 Mangia, Nicoletta Pasqualina; Fancello, Francesco; Deiana, M; Marongiu, A; Deiana, P; Mannu, A; Baralla, A; Pinna, S; Zinellu, A; Deiana, L.
Effect of the use of autochthonous Lactobacillus curvatus, Lactobacillus plantarum and Staphylococcus xylosus strains on microbiological and biochemical properties of the Sardinian fermented sausage 1-gen-2013 Mangia, Nicoletta Pasqualina; Trani, A; Di Luccia, A; Faccia, M; Gambacorta, G; Fancello, Francesco; Deiana, Pietrino
Effect of different film packaging on microbial growth in minimally processed cactus pear (Opuntia Ficus-indica). 1-gen-2013 Palma, A; Mangia, N; Fadda, A; Barberis, A; Schirra, M; D'Aquino, S
Suitability of selected autochthonous lactic acid bacteria cultures for Pecorino Sardo Dolce cheese manufacturing: influence on microbial composition, nutritional value and sensory attributes 1-gen-2013 Mangia, Nicoletta Pasqualina; Murgia, Marco Ambrogio; Garau, Giovanni; Fancello, Francesco; Deiana, Pietrino
Influence of myrtle juice and syrup on microbiological, physicochemical, and sensory features of goat’s milk yogurt made with indigenous starter Culture 1-gen-2014 Nudda, Anna; Deiana, Pietrino; Mangia, Nicoletta Pasqualina; Murgia, Marco Ambrogio; Fancello, Francesco
Tecnologia e controllo microbiologico della “Mreca”, alimento tradizionale a base di Mugil cephalus 1-gen-2014 Mangia, Nicoletta Pasqualina; Murgia, Ma; Fancello, Francesco; Mouannes, E; Deiana, Pietrino
Antimicrobial Activity against Beneficial Microorganisms and Chemical Composition of Essential Oil of Mentha suaveolens ssp. insularis Grown in Sardinia 1-gen-2014 Petretto, Giacomo Luigi; Fancello, Francesco; Zara, Severino; Foddai, Marzia; Mangia, Nicoletta Pasqualina; Sanna, Ml; Omer, Ea; Menghini, L; Chessa, Mario; Pintore, Giorgio Antonio Mario
Influence of autochthonous lactic acid bacteria and enzymatic yeast extracts on the microbiological, biochemical and sensorial properties of Lben generic products 1-gen-2014 Mangia, Nicoletta Pasqualina; Garau, Giovanni; Murgia, M. A.; Bennani, A.; Deiana, Pietrino
Comparison of bacteriocins production from Enterococcus faecium strains in cheese whey and optimised commercial MRS medium 1-gen-2014 Schirru, S; Favaro, L; Mangia, Nicoletta Pasqualina; P, ; Basaglia, M; Casella, S; Comunian, R; Fancello, Francesco; Franco, B; D, G; D, M; Oliveira, R; P, ; De, S; Todorov, S
TECNOLOGIA E CONTROLLO MICROBIOLOGICO DELLA “MRECA”, ALIMENTO TRADIZIONALE A BASE DI MUGIL CEPHALUS. [Technological optimisation and microbiological control of “Mreca”: a Sardinian traditional food based on Mugil cephalus] 1-gen-2014 Mangia, N; Murgia, Ma; Fancello, F; Mouannes, E; Deiana, P
Microbiologia del latte e dei latticini 1-gen-2015 Deiana, Pietrino; Mangia, Nicoletta Pasqualina
Microbiological characterization using combined culture dependent and independent approaches of Casizolu pasta filata cheese 1-gen-2016 Mangia, N; Fancello, F; Deiana, P
The presence of tetracycline in cow manure changes the impact of repeated manure application on soil bacterial communities 1-gen-2016 Chessa, Luigi; Jechalke, Sven; Ding, Guo Chun; Pusino, Alba; Mangia, Nicoletta Pasqualina; Smalla, Kornelia
Soil microbial response to tetracycline in two different soils amended with cow manure 1-gen-2016 Luigi, Chessa; Pusino, Alba; Garau, Giovanni; Mangia, Nicoletta Pasqualina; Pinna, Maria Vittoria
Fiore Sardo Cheese 1-gen-2016 Deiana, Pietrino; Mangia, Nicoletta Pasqualina
Mostrati risultati da 41 a 60 di 84
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile