The Authors have studied the «flor» yeasts influence on the chromatic characteristics of the «Vernaccia» wine. The wine, wich is not treated with select yeasts, drows a marked tendency to darkening. The wine, inoculated with some strains of «flor» yeasts belonging toSacch. prostoserdovii,Sacch. bayanusand lessSacch. acetispecies does not present this phenomenon or does in a very attenuate way.
Influenza dei lieviti «flor» sull'evoluzione delle caratteristiche cromatiche durante la maturazione della Vernaccia di Oristano / Madau, Gianluigi; Campus, Raffaele Lorenzo; Farris, Giovanni Antonio. - In: STUDI SASSARESI. SEZIONE 3: ANNALI DELLA FACOLTÀ DI AGRARIA DELL'UNIVERSITÀ DI SASSARI. - ISSN 0562-2662. - 29:(1982), pp. 229-239.
Influenza dei lieviti «flor» sull'evoluzione delle caratteristiche cromatiche durante la maturazione della Vernaccia di Oristano
Madau, Gianluigi;Campus, Raffaele Lorenzo;Farris, Giovanni Antonio
1982-01-01
Abstract
The Authors have studied the «flor» yeasts influence on the chromatic characteristics of the «Vernaccia» wine. The wine, wich is not treated with select yeasts, drows a marked tendency to darkening. The wine, inoculated with some strains of «flor» yeasts belonging toSacch. prostoserdovii,Sacch. bayanusand lessSacch. acetispecies does not present this phenomenon or does in a very attenuate way.File | Dimensione | Formato | |
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