A research has been carried in the 1975 and 1977 on the « Sivigliana » cv. olives from Sassari, by control the technological and marketing characteristic and behaviour during the preparation of table olives by emploing the lacting fermentation. The results obtained have revealed the excellent charactcristics of size and the favorable ratio of pulpe/stone. Some reserve is expressed in relation to their sugar content. The processing test have confirmed that is possible to destine the « Sivigliana» cv. olives from Sassari at the trasformation for the table.

Le Varietà di olive sarde suscettibili di trasformazione per olive da mensa: nota 2.: caratteristiche e attitudini della cv. « Sivigliana » / Vacca, Vincenzo; Denti, Mario; Vodret, Antonio. - In: STUDI SASSARESI. SEZIONE 3: ANNALI DELLA FACOLTÀ DI AGRARIA DELL'UNIVERSITÀ DI SASSARI. - ISSN 0562-2662. - 26:(1978), pp. 322-332.

Le Varietà di olive sarde suscettibili di trasformazione per olive da mensa: nota 2.: caratteristiche e attitudini della cv. « Sivigliana »

Vacca, Vincenzo;Denti, Mario;Vodret, Antonio
1978-01-01

Abstract

A research has been carried in the 1975 and 1977 on the « Sivigliana » cv. olives from Sassari, by control the technological and marketing characteristic and behaviour during the preparation of table olives by emploing the lacting fermentation. The results obtained have revealed the excellent charactcristics of size and the favorable ratio of pulpe/stone. Some reserve is expressed in relation to their sugar content. The processing test have confirmed that is possible to destine the « Sivigliana» cv. olives from Sassari at the trasformation for the table.
1978
Le Varietà di olive sarde suscettibili di trasformazione per olive da mensa: nota 2.: caratteristiche e attitudini della cv. « Sivigliana » / Vacca, Vincenzo; Denti, Mario; Vodret, Antonio. - In: STUDI SASSARESI. SEZIONE 3: ANNALI DELLA FACOLTÀ DI AGRARIA DELL'UNIVERSITÀ DI SASSARI. - ISSN 0562-2662. - 26:(1978), pp. 322-332.
File in questo prodotto:
File Dimensione Formato  
Vodret_A_Articolo_1978_Varietà.pdf

accesso aperto

Tipologia: Versione editoriale (versione finale pubblicata)
Licenza: Non specificato
Dimensione 497.93 kB
Formato Adobe PDF
497.93 kB Adobe PDF Visualizza/Apri

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11388/263146
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact