SO2production by yeast during alcoholic fermentation. Determinations were made of SO2produced during must fermentation by 29 strains ofSaccharomyces cerevisiae. After 2 days of fermentation, only 4 reached a 50 - 70 mg/l SO2production; on the 4th day only 2; and on the 7th day only 1. All proved to belong to the low SO2producer category.
Produzione di anidride solforosa da parte dei lieviti nel corso della fermentazione alcolica / Deiana, Pietrino; Fatichenti, Fabrizio; Farris, Giovanni Antonio. - In: STUDI SASSARESI. SEZIONE 3: ANNALI DELLA FACOLTÀ DI AGRARIA DELL'UNIVERSITÀ DI SASSARI. - ISSN 0562-2662. - 32 (1985-1986):(1986), pp. 9-14.
Produzione di anidride solforosa da parte dei lieviti nel corso della fermentazione alcolica
Deiana, Pietrino;Fatichenti, Fabrizio;Farris, Giovanni Antonio
1986-01-01
Abstract
SO2production by yeast during alcoholic fermentation. Determinations were made of SO2produced during must fermentation by 29 strains ofSaccharomyces cerevisiae. After 2 days of fermentation, only 4 reached a 50 - 70 mg/l SO2production; on the 4th day only 2; and on the 7th day only 1. All proved to belong to the low SO2producer category.File | Dimensione | Formato | |
---|---|---|---|
Farris_G_Articolo_1986_Produzione.pdf
accesso aperto
Tipologia:
Versione editoriale (versione finale pubblicata)
Licenza:
Non specificato
Dimensione
208.34 kB
Formato
Adobe PDF
|
208.34 kB | Adobe PDF | Visualizza/Apri |
I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.