Accelerated ageing trials were carried out on « Cannonau di Oliena» under production conditions. Yeast «Flor» strains of the speciesSaccharomyces prostoserdoviiwere used as ageing agents. Results showed that wines produced using these yeasts were superior to those produced normally specially whenSacch. Prostoserdoviiwas added to the musts as «pied de cuve», thus reducing maturing times considerably.
L'Invecchiamento biologico del Cannonau di Oliena / Deiana, Pietrino; Farris, Giovanni Antonio; Fatichenti, Fabrizio. - In: STUDI SASSARESI. SEZIONE 3: ANNALI DELLA FACOLTÀ DI AGRARIA DELL'UNIVERSITÀ DI SASSARI. - ISSN 0562-2662. - 28 (1980-1981):(1981), pp. 11-19.
L'Invecchiamento biologico del Cannonau di Oliena
Deiana, Pietrino;Farris, Giovanni Antonio;Fatichenti, Fabrizio
1981-01-01
Abstract
Accelerated ageing trials were carried out on « Cannonau di Oliena» under production conditions. Yeast «Flor» strains of the speciesSaccharomyces prostoserdoviiwere used as ageing agents. Results showed that wines produced using these yeasts were superior to those produced normally specially whenSacch. Prostoserdoviiwas added to the musts as «pied de cuve», thus reducing maturing times considerably.File | Dimensione | Formato | |
---|---|---|---|
Deiana_P_Articolo_1981_Invecchiamento.pdf
accesso aperto
Tipologia:
Versione editoriale (versione finale pubblicata)
Licenza:
Non specificato
Dimensione
510.77 kB
Formato
Adobe PDF
|
510.77 kB | Adobe PDF | Visualizza/Apri |
I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.