DEIANA, Pierfrancesco
DEIANA, Pierfrancesco
AGRARIA
Antimicrobial activities of virgin olive oils in vitro and on lettuce from pathogen-inoculated commercial quick salad bags
2022-01-01 Fancello, F.; Multineddu, C.; Santona, M.; Molinu, M. G.; Zara, G.; Dettori, S.; Deiana, P.; Zara, S.
Antimicrobial and antibiofilm activities of pomegranate peel phenolic compounds: Varietal screening through a multivariate approach
2023-01-01 Salim, A.; Deiana, P.; Fancello, F.; Molinu, M. G.; Santona, M.; Zara, S.
Bacterial biodiversity of extra virgin olive oils and their potential biotechnological exploitation
2020-01-01 Fancello, F.; Multineddu, C.; Santona, M.; Deiana, P.; Zara, G.; Mannazzu, I.; Budroni, M.; Dettori, S.; Zara, S.
Can all the sardinian varieties support the PDO “Sardegna” virgin olive oil?
2019-01-01 Deiana, Pierfrancesco; Santona, Mario; Dettori, Sandro; Molinu, Maria G.; Dore, Antonio; Culeddu, Nicola; Azara, Emanuela; Naziri, Eleni; Tsimidou, Maria Z.
Classificazione di oli extravergini d’oliva della Sardegna attraverso l’uso della metabolomica 1H-NMR
2017-01-01 Culeddu, Nicola; Santona, Mario; Dettori, Sandro; Deiana, Pierfrancesco; Giovanna Molinu, Maria
Effect of pedoclimatic variables on analytical and organoleptic characteristics in olive fruit and virgin olive oil
2023-01-01 Deiana, Pierfrancesco; Motroni, Andrea; Filigheddu, Maria Rosaria; Dettori, Sandro; Nieddu, Giovanni; Mercenaro, Luca; Alfei, Barbara; Culeddu, Nicola; Santona, Mario
Evolution of monovarietal virgin olive oils as a function of chemical composition and oxidation status
2023-01-01 Deiana, P.; Molinu, M. G.; Dore, A.; Culeddu, N.; Dettori, S.; Santona, M.
La storica corona olivata di Sassari. Analisi diacronica dei rapporti citta campagna
2021-01-01 Filigheddu, Maria Rosaria; Deiana, Pierfrancesco; Lai, Laura; Ruiu, Maddalena; Santona, Mario; Dettori, Sandro
Looking for Typical Traits in Monovarietal VOOs According to Their Phenolic Composition
2024-01-01 Molinu, Mg; Deiana, P; Dettori, S; Mercenaro, L; Nieddu, G; Dore, A; Culeddu, N; Santona, M
Multivariate approach to assess the chemical composition of Italian virgin olive oils as a function of variety and harvest period
2019-01-01 Deiana, Pierfrancesco; Santona, Mario; Dettori, Sandro; Nicola, Culeddu; Antonio, Dore; Maria Giovanna, Molinu.
Olivicoltura Multifunzionale e Paesaggio
2020-01-01 Dettori, Sandro; Barbera, Giuseppe; Deiana, Pierfrancesco; Inglese, Paolo; Santona, Mario; Filigheddu, Maria Rosaria
Phenolic composition and ripening date in Sardinian extra virgin olive oils
2017-01-01 Deiana, Pierfrancesco; Santona, Mario; Giovanna Molinu, Maria; Dore, Antonio; Culeddu, Nicola; Dettori, Sandro
Phenology and characterization of virgin olive oils from admitted to PDO “Sardegna”, minor Sardinian and international varieties
2018-01-01 Deiana, Pierfrancesco
Rischio di invasione, tratti funzionali e metodi di prioritizzazione: il caso di studio di una piccola isola del Mediterraneo. In: Armeli Minicante, S., Celesti‑Grapow, L., Galasso, G., Lazzaro, L., Montagnani, C., Brundu, G. (a cura). Mini lavori della Riunione scientifica del Gruppo di Lavoro per le Specie Alloctone. “Valutazione e classificazione degli impatti e distribuzione delle specie alloctone in Italia”.
2022-01-01 Lozano, Vanessa; Cossu, Tiziana; Deiana, Pierfrancesco; Fernández, Romina; Brundu, Giuseppe.
Squalene content of the major varieties used in the production of the PDO “Sardegna” virgin olive oil
2016-01-01 Deiana, Pierfrancesco; Eleni, Naziri; Manon, Catherin; Aspasia, Mastralexi; Santona, Mario; Dettori, Sandro; Maria Z., Tsimidou
The chemical composition of Italian virgin olive oils
2021-01-01 Deiana, Pierfrancesco; Filigheddu, Maria Rosaria; Dettori, Sandro; Culeddu, Nicola; Dore, Antonio; Giovanna Molinu, Maria; Santona, Mario
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Antimicrobial activities of virgin olive oils in vitro and on lettuce from pathogen-inoculated commercial quick salad bags | 1-gen-2022 | Fancello, F.; Multineddu, C.; Santona, M.; Molinu, M. G.; Zara, G.; Dettori, S.; Deiana, P.; Zara, S. | |
Antimicrobial and antibiofilm activities of pomegranate peel phenolic compounds: Varietal screening through a multivariate approach | 1-gen-2023 | Salim, A.; Deiana, P.; Fancello, F.; Molinu, M. G.; Santona, M.; Zara, S. | |
Bacterial biodiversity of extra virgin olive oils and their potential biotechnological exploitation | 1-gen-2020 | Fancello, F.; Multineddu, C.; Santona, M.; Deiana, P.; Zara, G.; Mannazzu, I.; Budroni, M.; Dettori, S.; Zara, S. | |
Can all the sardinian varieties support the PDO “Sardegna” virgin olive oil? | 1-gen-2019 | Deiana, Pierfrancesco; Santona, Mario; Dettori, Sandro; Molinu, Maria G.; Dore, Antonio; Culeddu, Nicola; Azara, Emanuela; Naziri, Eleni; Tsimidou, Maria Z. | |
Classificazione di oli extravergini d’oliva della Sardegna attraverso l’uso della metabolomica 1H-NMR | 1-gen-2017 | Culeddu, Nicola; Santona, Mario; Dettori, Sandro; Deiana, Pierfrancesco; Giovanna Molinu, Maria | |
Effect of pedoclimatic variables on analytical and organoleptic characteristics in olive fruit and virgin olive oil | 1-gen-2023 | Deiana, Pierfrancesco; Motroni, Andrea; Filigheddu, Maria Rosaria; Dettori, Sandro; Nieddu, Giovanni; Mercenaro, Luca; Alfei, Barbara; Culeddu, Nicola; Santona, Mario | |
Evolution of monovarietal virgin olive oils as a function of chemical composition and oxidation status | 1-gen-2023 | Deiana, P.; Molinu, M. G.; Dore, A.; Culeddu, N.; Dettori, S.; Santona, M. | |
La storica corona olivata di Sassari. Analisi diacronica dei rapporti citta campagna | 1-gen-2021 | Filigheddu, Maria Rosaria; Deiana, Pierfrancesco; Lai, Laura; Ruiu, Maddalena; Santona, Mario; Dettori, Sandro | |
Looking for Typical Traits in Monovarietal VOOs According to Their Phenolic Composition | 1-gen-2024 | Molinu, Mg; Deiana, P; Dettori, S; Mercenaro, L; Nieddu, G; Dore, A; Culeddu, N; Santona, M | |
Multivariate approach to assess the chemical composition of Italian virgin olive oils as a function of variety and harvest period | 1-gen-2019 | Deiana, Pierfrancesco; Santona, Mario; Dettori, Sandro; Nicola, Culeddu; Antonio, Dore; Maria Giovanna, Molinu. | |
Olivicoltura Multifunzionale e Paesaggio | 1-gen-2020 | Dettori, Sandro; Barbera, Giuseppe; Deiana, Pierfrancesco; Inglese, Paolo; Santona, Mario; Filigheddu, Maria Rosaria | |
Phenolic composition and ripening date in Sardinian extra virgin olive oils | 1-gen-2017 | Deiana, Pierfrancesco; Santona, Mario; Giovanna Molinu, Maria; Dore, Antonio; Culeddu, Nicola; Dettori, Sandro | |
Phenology and characterization of virgin olive oils from admitted to PDO “Sardegna”, minor Sardinian and international varieties | 1-gen-2018 | Deiana, Pierfrancesco | |
Rischio di invasione, tratti funzionali e metodi di prioritizzazione: il caso di studio di una piccola isola del Mediterraneo. In: Armeli Minicante, S., Celesti‑Grapow, L., Galasso, G., Lazzaro, L., Montagnani, C., Brundu, G. (a cura). Mini lavori della Riunione scientifica del Gruppo di Lavoro per le Specie Alloctone. “Valutazione e classificazione degli impatti e distribuzione delle specie alloctone in Italia”. | 1-gen-2022 | Lozano, Vanessa; Cossu, Tiziana; Deiana, Pierfrancesco; Fernández, Romina; Brundu, Giuseppe. | |
Squalene content of the major varieties used in the production of the PDO “Sardegna” virgin olive oil | 1-gen-2016 | Deiana, Pierfrancesco; Eleni, Naziri; Manon, Catherin; Aspasia, Mastralexi; Santona, Mario; Dettori, Sandro; Maria Z., Tsimidou | |
The chemical composition of Italian virgin olive oils | 1-gen-2021 | Deiana, Pierfrancesco; Filigheddu, Maria Rosaria; Dettori, Sandro; Culeddu, Nicola; Dore, Antonio; Giovanna Molinu, Maria; Santona, Mario |